info
De hond die licht gaf 6+
De hond die licht gaf 6+
Kim v. Zeben Theaterproducties & Max Tak
di 25 okt 2022 | 14:00
| Jeugd
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 14,50
De hond die licht gaf is een ode aan alles wat voorbijgaat en toch een beetje blijft, met een bijzondere rol voor de Mexicaanse feest- dag El Dia de los Muertos. Een liefdevolle familievoorstelling, vol livemuziek en zang, poppenspel en knallende uitvindingen.

Victoria woont sinds kort bij haar tante, samen met haar hond Tosti. Tante houdt niet van kinderen en al helemaal niet van honden. Gelukkig heeft Victoria haar eigen zolderkamer waar ze bijzondere spullen bewaart van haar vader. Haar tante noemt dat troep, maar Victoria doet er spannende proefjes mee. Net zoals dat gebeurt in het geheimzinnige boek ‘Frankenstein’, dat ook van haar vader was. Met open mond leest ze Frankenstein. Victoria weet bijna zeker dat zoiets - gelukkig - niet kan in het echt.

 

Kim van Zeben wil voorstellingen maken die de verbeelding prikkelen, die kinderen in staat stellen zelf hun fantasie te gebruiken. Zij laat zien hoe je ook, zonder gebruik te maken van allerlei moderne media, een geheel nieuwe wereld kan scheppen. Van Zeben onderscheidt zich door jeugdvoorstellingen te maken waarin alle disciplines op hoog niveau worden ingezet: acteren, musiceren, zingen, mime en in het bijzonder poppenspel. Ze weet de meest uiteenlopende personages in een mum van tijd herkenbaar neer te zetten en kan snel schakelen tussen verschillende karakters.

 

Voor en na de voorstelling kunnen kinderen in een tent in de foyer naar de VR-installatie ‘Hiernamaals’. Met behulp van een speciale bril treden zij toe tot een virtuele wereld. Ze vliegen door het dekbed van Victoria, onderzoeken hoe het is om een pannenkoek te zijn en ze maken een spannende reis naar een andere wereld.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig