bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Partners & samenwerkingen

Partners & samenwerkingen

De Cacaofabriek

Het Speelhuis en De Cacaofabriek zijn twee handen op een buik. Samen werken we aan een sensationeel, hoogstaand, divers en avontuurlijk podiumaanbod voor Helmond en omstreken. Daarbij zoeken we voortdurend naar raakvlakken met andere culturele en maatschappelijk organisaties, initiatieven uit de omgeving en betrokken ondernemers. Vinden we leuk. Zo bevorderen we samen diversiteit en kwaliteit van cultureel aanbod. Om nog niet te spreken over de maatschappelijke meerwaarde ervan… Lees meer op over De Cacaofabriek op www.cacaofabriek.nl.

De Cacaofabriek
De Cacaofabriek
Wonka Podia

WONKA is een intensieve samenwerking tussen zes podia uit de Brainportregio:  Parktheater Eindhoven, Theater de Schalm Veldhoven, Theater de Hofnar Valkenswaard, Kattendans Bergeijk en Het Speelhuis & De Cacaofabriek Helmond.

WONKA is samenwerking waarbinnen we ervaringen delen en leren van elkaar op het gebied van onder meer techniek, marketing en programmering. We zetten samen stappen om onze podia toegankelijker te maken en iedereen die dat wil – nog meer - welkom te kunnen heten. We vinden elkaar in overkoepelende thema’s als inclusiviteit, internationalisering en educatie. Door samen te werken, creëren we meer impact en kunnen we meer betekenen voor de Brainportregio; ons werkgebied. Lees meer over Wonka Podia op www.wonkapodia.nl.

We Are Public (Brabant)

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Ze noemen zichzelf ‘een beweging van cultuuroptimisten’. Uitgangspunt? Spannende kunst en cultuur verdient meer publiek én meer inkomsten. En daar gaan we samen voor zorgen.

Voor €18,- per maand ben je lid, investeer je mee en kun je de beste voorstellingen, concerten, films en exposities bezoeken. De redactie van We Are Public selecteert de beste programma’s, die je als lid onbeperkt kunt bezoeken. Je geld komt terecht bij de makers en culturele instellingen, ook als je een keertje niet gaat. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan cultuur. Lees meer over We Are Public op www.wearepublic.nl.

Vier het leven

Een groeiend aantal ouderen ziet op tegen het zelf regelen van theater- en concertbezoek. Samen met stichting Vier het Leven zetten we ons in om het voor deze theaterliefhebbers mogelijk te maken onbezorgd van voorstellingen te blijven genieten. Stichting Vier het Leven neemt al 12 jaar ouderen mee uit door heel Nederland en is sinds een aantal jaren ook actief in Helmond en omgeving.

Lukt het je niet meer zelf om naar het theater te gaan? Of ga je liever samen met anderen een avond uit? Neem dan contact op met Vier het Leven via www.4hetleven.nl of bel 035 - 524 51 56.

Literair Café

Het Speelhuis programmeert elk jaar indrukwekkende literaire voorstellingen, die kunnen variëren van actuele boekbewerkingen tot klassiekers uit de schrijfkunst die vertaald zijn naar toneel. Ook het Literair Café Helmond haalt noemenswaardige namen naar Helmond. Doel? Helmond en omgeving op een laagdrempelige manier kennis laten maken met literatuur. Plan van aanpak? Zes keer per seizoen nodigen zij een vakman- of vrouw uit in onze stad. Dat zijn gerenommeerde schrijvers, maar ook elk jaar één of meerdere debutanten. Lid worden of een avond bijwonen? Kijk op www.literaircafehelmond.nl.

Stichting Lambertus Concerten

Stichting Lambertus Concerten haalt sinds 2007 allerlei bewonderenswaardige vocale en instrumentale ensembles naar Helmond. Zowel amateurgezelschappen als internationaal bekende namen krijgen dankzij deze stichting een podium in onze stad. Meer weten over het hele programma van Stichting Lambertus Concerten? Bekijk het op www.lambertusconcerten.nl.

CultuurContact

Samen met CultuurContact zet Het Speelhuis zich in om een theaterbezoek voor alle leerlingen in Helmond mogelijk te maken. CultuurContact bemiddelt, verbindt en 'makelt' cultureel aanbod met het onderwijsveld en zorg en welzijn. CultuurContact draagt zorg voor alle kwalitatieve cultuureducatie en bevorderen de cultuurparticipatie van oud, jong en alles wat er tussen valt. Lees meer over CultuurContact op www.cultuur-contact.nl.

HART, Helmonds hart voor de kunsten

Sinds februari 2017 bouwen we samen met de andere grote culturele instellingen van Helmond aan onze culturele stad. Er is afgesproken om intensiever samen op te trekken met als doel om gezamenlijk borg te staan voor een levendig, florerend en uitgebalanceerd cultureel klimaat waaraan de Helmondse inwoner zijn hart kan ophalen.

Bibliotheek Helmond-Peel, Museum Helmond, Het Speelhuis, De Cacaofabriek en Kunstkwartier presenteren zich gezamenlijk onder de naam ‘HART’. 

 

Stichting Openbare Basisscholen Helmond

Stichting Openbare Basisscholen Helmond vertegenwoordigt het openbaar basisonderwijs in de gemeente Helmond. De stichting beheert zeven openbare basisscholen verspreid over heel Helmond. Zeven scholen, onderscheidend en met een eigen identiteit en onderwijsaanbod en allemaal werkend vanuit de visie van het openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs. Lees meer over Stichting Openbare Basisscholen Helmond op www.obshelmond.nl.

Leden van de spelerij

De Leden van de Spelerij is een exclusief gezelschap van ondernemers en organisaties die het net zo belangrijk vinden als wij, dat Het Speelhuis een inspirerende en stimulerende rol kan vervullen voor de stad én regio.

Lees meer over de Leden van de Spelerij