bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Toegankelijkheid

Toegankelijkheid

Diverse voorzieningen in en om Het Speelhuis

 
Gehoorversterking

Ook met een auditieve beperking is het genieten geblazen bij Het Speelhuis. Bel voor de voorstelling even met de theaterbalie; met liefde reserveren we voor jou een plekje vooraan in de zaal. Ons theater beschikt over een systeem dat het geluid door middel van infrarode stralen overseint naar een ontvangstapparaat. Dit apparaat ligt voor aanvang van de voorstelling bij de balie voor je klaar.  


Rolstoel proof 

Ben je mindervalide? De publieksruimten van ons theater zijn toegankelijk voor jou en er is een mindervalidetoilet aanwezig. In de meeste zalen geniet je gewoon vanuit je rolstoel van de voorstelling. Ook als je slecht ter been bent, helpen we je graag een handje. Stuur een e-mail naar bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl and you're ready to roll! Oftewel, wij houden een geschikte plek voor je vrij. Het reserveren van een rolstoelplaats kan helaas (nog) niet via de website. 
 

Superhonden 

Is een geleidehond jouw steun en toeverlaat? Wij kijken ernaar uit om jou én je superhond in ons theater te ontvangen!  


Parkeerplaatsen mindervaliden 

Ben je mindervalide? Dan parkeer je bij Het Speelhuis gewoon voor de deur (Kromme Steenweg) op een van de gemarkeerde invalidenparkeerplaatsen. Leg je geldige invalidenparkeerkaart goed zichtbaar achter de voorruit.  


Tip: neem de Taxbus!

In Helmond kan iedereen zonder vervoerspas gebruik maken van Taxbus als vorm van openbaar vervoer van deur tot deur. Deze dienst is beschikbaar van zondag tot en met donderdag van 07.00 uur tot 00.00 uur en op vrijdag en zaterdag van 07.00 uur tot en met 01.00 uur de volgende dag. Meer en actuele informatie vind je op www.taxbus.nl. Reserveren kan gemakkelijk en snel via 0800-0234795 (gratis).

Laat je door de taxi afzetten en ophalen aan de voorzijde van Het Speelhuis. Geef de taxicentrale door dat je opgehaald wilt worden aan het Speelhuisplein 2 (voorheen Kromme Steenweg 29) in Helmond in Helmond. 


Zorgeloos genieten met Vier het leven (65+)

Steeds meer ouderen zien op tegen het zelf regelen van theaterbezoek. Samen met stichting Vier het Leven zorgen we ervoor dat ook deze cultuurliefhebbers onbezorgd van voorstellingen kunnen blijven genieten. Vier het Leven neemt al 12 jaar ouderen door heel Nederland mee uit. Dus lukt het je niet meer zelf om eropuit te gaan? Of ga je liever samen met anderen? Neem contact op met Vier het Leven via www.4hetleven.nl of bel 035 - 524 51 56.  


No Dutch Required  

Ook when you de Nederlandse taal niet goed beheerst, beleef je an amazing night in bij Het Speelhuis. De artiesten vertellen hun verhalen in het Nederlands, maar de taal van muziek is voor iedereen te verstaan!  

Bekijk hier het No Dutch Required overzicht. 


Met je kind naar het theater  

Naar het theater met je kind is altijd een goed idee. In Het Speelhuis krijgen zowel jij als je kind een plaatsbewijs en een eigen stoel. Voor de kleinsten zijn er stoelverhogers zodat ze alles goed kunnen zien. Om de rust in de zaal te bewaren, verzoeken wij je baby nog even op andere manieren van cultuur te laten genieten. Vanaf 18 maanden zijn kinderen welkom in ons theater!  
 


 

Wij hangen aan je lippen 

Heb jij ideeën over hoe we een avond naar het theater nóg leuker en toegankelijker kunnen maken? Is er bijvoorbeeld een voorstelling waarbij je een doven- of blindentolk wilt hebben? Of heb je algemene tips of ideeën voor Het Speelhuis? Wij zijn een en al oor! 

Stuur een e-mail naar info@theaterspeelhuis.nl. Alvast dankjewel daarvoor.

mail ons
Wij hangen aan je lippen 
Wij hangen aan je lippen