Wie wij zijn

Met de deur in huis
Vijf jaar na de allesverwoestende brand op 29 december 2011 is ons tijdelijke onderkomen in de Onze Lieve Vrouwekerk uitgebreid en vervolmaakt tot een volwaardig theater. In september 2018 openden we voor het eerst officieel onze nieuwe deuren voor publiek. Bekijk hier de beeldverslagen. 

De koepelkerk gehuld in glas
Al vanaf het eerste speelmoment in 2013 word deze locatie omarmd door bezoekers en artiesten als hun nieuw theater. De architecten Van Dongen en Koschuch hebben dit gegeven vertaald in architectuur: een glazen omarming van de kerk zorgt ervoor dat deze verwordt tot permanent theater. De transparantie van het ontwerp staat symbool voor een theater van nu. Het laat zien waar we met z’n allen staan, geeft doorkijkjes naar de toekomst en schept dialoog. Lees meer over het ontwerp van Van Dongen en Koschuch en de verbouwing.

Bevlogenheid alom
Ook al zijn we er enorm trots op theater te mogen maken in zo’n iconisch gebouw, het gaat niet alleen om dit prachtig stel stenen. Ons team maakt Het Speelhuis! Met een kleine club mensen ontvangen we per jaar meer dan 160 artiesten en gezelschappen, draaien we regelmatig evenementen met en voor zakelijke klanten én faciliteren we een tiental lokale initiatieven die de stad laten leven en onze regio bewegen. Zo bouwen we dagelijks aan onze toekomst. We geloven namelijk dat alle voortgang voortkomt uit creativiteit. Lees meer over onze visie en missie.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig