bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis

Rondom je theatervoorstelling

Inleidingen bij een voorstelling

Aan diverse voorstellingen gaat een inleiding vooraf. De inleiding begint 45 minuten voor aanvang en is gratis toegankelijk voor jou als bezoeker van de voorstelling. Voeg in het bestelproces gratis kaarten voor de inleiding toe aan je bestelling.


Aanschuiven bij de stamtafel

Het is fijn om met iemand te delen wat je van de voorstelling verwacht en hoe je de avond hebt beleefd. In de foyer van het theater is daarom bij een aantal voorstellingen een speciale tafel gereserveerd. Voor aanvang, in de pauze en na afloop van een voorstelling is deze Stamtafel dé plek om anderen te ontmoeten en een gezellig praatje te maken. Bij iedere Stamtafel is een gastvrouw of –heer van het theater aanwezig. Hij of zij zorgt voor een warm welkom. Wanneer je dus alleen naar het theater komt, kun je alsnog op een laagdrempelige manier met andere bezoekers een gesprek aangaan.

Voorstellingen met Stamtafel de komende periode

  • St. Genesius carnavalsklucht - maandag 20 februari
  • African mama’s - woensdag 5 april

Wil je deelnemen aan De Stamtafel? Meld je zelf dan vooraf aan. Dat kan door te bellen naar 0492-587000 of te mailen naar bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl. Het aanmelden loopt dus apart van het bestellen van een ticket. 


Vervoer via de cultuurtaxi

Geen eigen vervoer, moeite met parkeren in het centrum of welke andere reden dan ook? Vanaf nu hoeft dat voor ritten binnen Helmond geen belemmering meer te zijn. De Cultuurtaxi brengt je met korting naar alle culturele hotspots in Helmond, en ook weer veilig thuis. Klik hier voor meer informatie over deze lokale dienst. 


Zorgeloos genieten met Vier het leven (65+)

Steeds meer ouderen zien op tegen het zelf regelen van theaterbezoek. Samen met stichting Vier het Leven zorgen we ervoor dat ook deze cultuurliefhebbers onbezorgd van voorstellingen kunnen blijven genieten. Vier het Leven neemt al 12 jaar ouderen door heel Nederland mee uit. Dus lukt het je niet meer zelf om eropuit te gaan? Of ga je liever samen met anderen? Neem contact op met Vier het Leven via www.4hetleven.nl of bel 035 - 524 51 56.  
 

We Are Public (Brabant)

We Are Public is een nieuwe manier van cultuur ontdekken en financieren. Ze noemen zichzelf ‘een beweging van cultuuroptimisten’. Uitgangspunt? Spannende kunst en cultuur verdient meer publiek én meer inkomsten. En daar gaan we samen voor zorgen.

Voor €18,- per maand ben je lid, investeer je mee en kun je de beste voorstellingen, concerten, films en exposities bezoeken. De redactie van We Are Public selecteert de beste programma’s, die je als lid onbeperkt kunt bezoeken. Je geld komt terecht bij de makers en culturele instellingen, ook als je een keertje niet gaat. Zo zitten de zalen voller, is er altijd publiek en dragen we samen bij aan cultuur. Lees meer over We Are Public op www.wearepublic.nl.

Kijkje achter de schermen

Heb jij altijd al eens willen weten hoe het er achter de schermen van een theater aan toegaat? Tijdens een rondleiding nemen we je mee in het dagelijkse reilen en zeilen van Het Speelhuis en bieden we je een exclusief kijkje achter deuren die normaal voor jou gesloten blijven. Klik hier voor meer informatie over de rondleidingen.

 

Kijkje achter de schermen
Kijkje achter de schermen