bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
BRAM
Toneel Theaterzaal - Het Speelhuis

BRAM

Kompagnie Kistemaker

DEZE VOORSTELLING MAAKT DEEL UIT VAN DE SERIE SPOTLICHT. SCROLL NAAR ONDER OM DE COMPLETE SERIE TE BEKIJKEN.

Oerol-hit komt naar de zaal! In BRAM gaan Karlijn Kistemaker en Daniel Cornelissen op ontdekkingstocht door Daniels familiegeschiedenis. Was zijn oma Brammetje Cox een vooruitstrevende feminist? Een compromisloze kunstenaar? Een harteloze moeder? En wie is eigenlijk Daniels verdwenen opa?  – Verheug je op een Brabants familieverhaal met mythische proporties. En cassettebandjes. Veel cassettebandjes.

De Eindhovense Maria Croonen (1934 – 1998) gooit haar leven van huisvrouw en tandartsassistente om en wordt autodidact beeldend kunstenaar. Langzaamaan transformeert moeder Maria in kunstenaar Bram. Brammetje Cox leeft voor de kunst, maar is tegelijkertijd een alleenstaande moeder met vier kinderen. In haar leven maakt Bram radicale keuzes en die blijven niet zonder gevolgen. In de voorstelling blikken Daniel en Karlijn terug op Brammetjes leven. Ze gaan in gesprek met betrokkenen van toen, maar raken steeds verder verstrikt in een web van meningen en verhalen.

BRAM dompelt je onder in een verrassende geluidswereld. Met een stiekeme rol van een foley-artist.

Luister ook BRAM de podcast! In deze uitpluispodcast ontrafelen Daniel en Karlijn het mysterie rond Daniels onbekende opa. Podcastmaker Serin Utlu vervlecht dit met eigen ervaringen over moederschap en zoomt uit naar het spanningsveld tussen ouderschap en kunstenaarschap.

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

za 10 mei

20:15

€ 22,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend

Serie Spotlicht

Serie van 5 voorstellingen in seizoen 2024-2025
Nite - Mart van Berckel
Ocean Breeze
woensdag 30 oktober 2024
20.15
Orfeus
Koen de Graeve en Flat Earth Society
donderdag 9 januari 2025
20.15
Arno Schuitemaker
The End - Part II
dinsdag 11 februari 2025
20.15
Club Classique & Nhung Dam
Laatbloeiers
zondag 23 maart 2025
15.00
BRAM
Kompagnie Kistemaker
zaterdag 10 mei 2025
20.15