bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Arno Schuitemaker
Dans Theaterzaal - Het Speelhuis

Arno Schuitemaker

The End - Part II

DEZE VOORSTELLING MAAKT DEEL UIT VAN DE SERIE SPOTLICHT. SCROLL NAAR ONDER OM DE COMPLETE SERIE TE BEKIJKEN.

The End - part 2 neemt je mee in uitersten. Met een intrigerende mix van beweging, elektronische muziek, licht en video verkent de voorstelling een wereld van veranderende relaties. 

Wat betekenen verbondenheid, connectie en samenzijn op dit moment? Wat brengt ons dichter bij elkaar? Hoe kan onderlinge transparantie interactie versterken?

 

De hyperfysieke voorstellingen van choreograaf Arno Schuitemaker maken telkens een overweldigende indruk en worden geprezen om de inventieve vormen die hij creëert met thema’s waar het intieme en het universele elkaar ontmoeten. Op een even spannende als subtiele manier vervaagt The End - part 2 het verschil tussen zien en gezien worden. De voorstelling voelt als een verzameling korte verhalen waarin energie, verstilling, sensitiviteit, vervreemding en verlangen elkaar confronteren en vinden. De drie performers leggen verschillende facetten van zichzelf bloot en heffen, uiteindelijk, fysieke grenzen op - zelfs met tegenstellingen kunnen we onze individuele ruimtes delen.

Arno Schuitemaker doorbreekt in zijn hedendaagse en radicale voorstellingen grenzen tussen dans, performance, beeldende kunst en clubcultuur. Het maakt hem één van de intrigerendste makers van het moment. “Mustsee van het jaar” schreef Scènes over zijn vorige voorstelling 30 appearances out of darkness, die op het Holland Festival in première ging. The Way You Sound Tonight won de Zwaan, de prijs voor meest indrukwekkende dansproductie van het seizoen. Zijn voorstellingen zijn in al meer dan 30 landen op toonaangevende podia te zien geweest.

Let op: in deze voorstelling wordt gebruik gemaakt van lichtflitsen.

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

di 11 feb.

20:15

€ 22,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend

Serie Spotlicht

Serie van 5 voorstellingen in seizoen 2024-2025
Nite - Mart van Berckel
Ocean Breeze
woensdag 30 oktober 2024
20.15
Orfeus
Koen de Graeve en Flat Earth Society
donderdag 9 januari 2025
20.15
Arno Schuitemaker
The End - Part II
dinsdag 11 februari 2025
20.15
Club Classique & Nhung Dam
Laatbloeiers
zondag 23 maart 2025
15.00
BRAM
Kompagnie Kistemaker
zaterdag 10 mei 2025
20.15