info
Sadettin K & Het Nationale Theater
Sadettin K & Het Nationale Theater
CITIZEN K.
di 13 apr 2021 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 21,50
“Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat”, schreef Trouw in een vijfsterrenrecensie over ‘Citizen K.’ van Sadettin Kirmiziyüz. De theatermaker vraagt zich af waarom identiteit anno 2021 zo’n belangrijke rol speelt in ons leven. Om antwoord te geven op deze vraag ontleedt Kirmiziyüz die van zichzelf, aan de hand van een lijst met 254 punten.

Deze voorstelling maakt deel uit van de Speelhuis-serie AVONTUUR.

 

#NederlandsTheaterFestival2019   #lovenderecensies   #pareltje   #identiteit

 

Aan de hand van een lijst met 254 punten maakt de in Het Speelhuis zo geliefde Sadettin een reis door zijn leven en de moderne geschiedenis van Nederland. Hij wordt op het podium ondersteund en begeleid door multi-instrumentalist Kaspar Schellingerhout. Casper Vandeputte, waarmee Sadettin eerder de theaterhit ‘Somedaymyprincewill.com’ maakte, regisseert het stuk. De voorstelling werd geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2019 en kreeg ook van de Volkskrant de volle mep: “Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.”

 

CONCEPT, TEKST EN SPEL: SADETTIN KIRMIZIYÜZ | REGIE: CASPER VANDEPUTTE | DRAMATURGIE: LIET LENSHOEK | MUZIEK: KASPAR SCHELLINGERHOUT

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

 
 
Trouw
Dit is een van die zeldzame parels die net zo hartverwarmend is als dat het koud om het hart slaat. En echt iets teweegbrengt.
De Volkskrant
Sadettin Kirmiziyüz laat met een overdonderende voorstelling zien dat hij nog lang niet is uitgesproken over afkomst.
Theaterkrant
De mokerslag van meesterverteller Sadettin Kirmiziyüz.
NRC Handelsblad
Tussen schaamte en trots, moet Sadettin Kirmiziyüz balanceren als iemand met een dubbele identiteit. Zijn prachtige voorstelling begint ingetogen, maar escaleert tot woede.
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig