'Aan tafel' in Het Speelhuis

Healthy Sisters, chef-kok Mounir Toub en theater Het Speelhuis nodigen u uit voor de iftar 

Op woensdag 29 mei organiseren de zusjes Rachida en Najima (red. Healthy Sisters) en chef-kok Mounir Toub in de Helmondse schouwburg een iftar, de maaltijd die gedurende de ramadan door moslims genuttigd wordt na zonsondergang. Tijdens de ramadanperiode brengen zij vastende en niet- vastende bij elkaar. Voorafgaand aan de iftar speelt de voorstelling ‘A Seat at the Table’ van Like Minds. De hit van het Oerol Festival 2017, een vlijmscherpe, humoristische en kritische voorstelling over hoe sluipend racisme zich manifesteert in onze samenleving.

Een smaakvolle verbinding
Gedurende het event is er plek voor 155 gasten, die eerst naar de voorstelling gaan en na afloop plaatsnemen aan een lange tafel in de theaterfoyer. Middels het diner (de iftar) krijgen vastende en niet-vastende de mogelijkheid om samen te dineren en ervaringen te delen over de voorstelling, maar misschien nog belangrijker: om elkaar beter te leren kennen. Het uitgangspunt van de avond is dan ook verbinden.

Het diner zal starten na zonsondergang en bestaan uit een driegangenmenu bereidt door Healthy Sisters en Mounir Toub. Wat er precies zal worden geserveerd blijft nog een verrassing. Tijdens de maaltijd wordt er uitleg gegeven over de ramadan en de iftar. Nederlands dichter en spoken word-artiest Derek Otte zal een creatieve bijdrage leveren aan de avond met zijn eigen mix van woorden en zinnen. Chef-kok Jermain de Rozario zal samen met Mounir het dessert van de avond verzorgen.

De samenwerking
Middels een culinaire en kunstzinnige invulling wensen Healthy Sisters, Chef Toub en Het Speelhuis een event op de kaart te zetten voor vastende en niet-vastende. Gedurende het project hebben zij elkaar gevonden en beter leren kennen, waardoor een verbondenheid is ontstaan die zij iedereen gunnen. Aan tafel dus, in Het Speelhuis. 

WOE 29 MEI 2019 | 19.30 uur | Kaarten kunnen worden gekocht via de theaterbalie of via onze website. 

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig