bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
2229
Bo Emmens presenteert Helmond in Helmond

Op woensdag 17 april opende in Het Speelhuis een presentatie van het werk van jonge kunstenaar Bo Emmens (Amsterdam, 2001) dat hij in 2023 maakte voor de tentoonstelling Fresh Cacao 2023 in De Cacaofabriek Expo. Stichting Carat nodigde hem uit om zijn werk dat hij in Helmond, over Helmond maakte, terug te brengen naar Helmond. Daar waar de verhalen tijdens het maakproces ontstonden.

Gedreven door een gloeiende nieuwsgierigheid en een gezonde dosis faalangst, ben ik met mijn veldezel en oliekrijtjes op een geleende fiets gestapt en ben ik aan de slag gegaan. Van een bruggetje naast speeltuin Helmond-West tot aan de grafstenen van de Calvarieberg, van het terrein van verpakkingsbedrijf Erma Verpakking tot aan een parkeerplaatsje bij Kasteel Noord, legde ik Helmond vast in 13 tekeningen. Herkent u de achteringang van Hotel St. Lambert? De stoelleuning van de Deftige Aap? De locatie van de grijze paal op de tekening ‘Paal en bestelbus’?”


De presentatie van Bo Emmens is allereerst te zien in Het Speelhuis en zal vervolgens doorreizen naar verzorgingshuis De Pannehoeve, Pabo De Kempel en Bibliotheek Helmond.

2230