THEATER OP AFSTAND: HET SPEELHUIS START MET STREAMEN

Ons theater start met streaming. Die techniek maakt het voor iedereen, die om wat voor reden dan ook niet naar het theater kan of wil komen, mogelijk om een voorstelling live te volgen op afstand.

We starten met het streamen van voorstellingen en dus met het aanbieden van V-tickets. Dat houdt in dat ‘bezoekers’ vanaf hun eigen scherm kunnen meekijken naar het podium in de theaterzaal.

Op vrijdag 27 november staat Dark Thoughts – A life changing dance performance van het Kunstkwartier op het programma. Ook later in januari zijn voor twee voorstellingen van het Kunstkwartier - op zondag 17 en zondag 31 januari – V-tickets te koop.

Theater voor iedereen
We willen dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van theater. Ook wanneer de omstandigheden dat wat lastiger maken. We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om publiek te bereiken. Streaming is daarvoor een goed middel. Via de live-verbinding wordt het voor veel groepen mogelijk om een voorstelling buiten de theaterzaal tóch te volgen. Denk aan mensen in een verzorgingstehuis of mensen die minder mobiel zijn. Ook zij zijn met deze nieuwe techniek te bereiken.

En zeker in de huidige tijd biedt streaming opties. Veilig vanuit je luie stoel of hangend op de bank kijken, behoort tot de mogelijkheden. Zo beperk je in sommige gevallen het sociaal verkeer. En wie verkoudheidsklachten heeft, hoeft de voorstelling niet meer te missen.

Samenwerking
In het realiseren van deze nieuwe ontwikkeling trekt het theater op met haar vier collega-theaters in Zuidoost-Brabant. De theaters streven er gezamenlijk naar om de inclusiviteit en diversiteit te vergroten. Zo ook met dit project.

Geen drempels
In de theaterzaal hangen drie vaste camera’s, er is één mobiele camera en een regiekamer om de streaming te verzorgen. De voorstelling wordt met toestemming van de artiest opgenomen en kan vervolgens live worden uitgezonden of achteraf beschikbaar gesteld worden. Het publiek koopt via onze website een V-ticket en die geeft toegang tot de (live)opname. Het kopen van een ticket werkt eigenlijk hetzelfde als normaal. 

Klik hier voor meer informatie over de V-tickets.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig