info
Literair Cafe
Literair Cafe
Marente de Moor
di 20 sep 2022 | 20:00
| Literair
  Theater Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 10,00
Marente de Moor (1972) trad in 2007 in de voetsporen van haar moeder, schrijver Margriet de Moor, toen ze debuteerde met de roman De overtreder. Haar tweede roman, het in 2010 verschenen De Nederlandse maagd, werd bekroond met de Ako Literatuur Prijs en de Literatuurprijs van de Europese Unie.

Haar laatste roman, Foon, is wederom lovend onthaald, werd door de Volkskrant uitgeroepen tot beste Nederlandstalige fictie van 2018 en bekroond met de Jan Wolkers Prijs en de F. Bordewijk-prijs. In het juryrapport werd het omschreven als ‘een met meesterhand geschreven ideeënroman over de mens die het mysterie van het bestaan steeds moeilijker kan verdragen, van een van de eigenzinnigste auteurs van het Nederlands taalgebied.’

 

De Moor studeerde Slavische taal- en letterkunde en woonde tussen 1991 en 2001 in Rusland, waar ze aan de theaterschool studeerde en als verslaggever werkte voor een misdaadprogramma op de Russische televisie. Terug in Nederland werkte ze een tijd als redacteur voor Elsevier en HP/De Tijd.

 

Prijs voor leden van het Literair Café Helmond: 6 euro
Prijs voor niet-leden: 10 euro

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig