info
Conny Janssen Danst
Conny Janssen Danst
Framed
do 16 feb 2023 | 20:15
| Dans
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 25,00
FRAMED is een filmisch gemonteerde vertelling waarin livedans, filmbeelden en muziek samen komen om een gezamenlijke wereld te creëren. In de nieuwste voorstelling van Conny Janssen Danst observeren we twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zien we slices of life en zoomen we in op de verschillende kleine levens. Met een mozaïek aan vertellingen ontdekken we wat hen verbindt. Waar hun individuele levens elkaar raken zonder dat zij dat zelf beseffen.

In FRAMED is een grote rol weggelegd voor video. Conny Janssen werkt daarvoor samen met decorontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta. Een LED-scherm van 33 m2 representeert als een abstract schilderij de huid van de stad. De getoonde filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de avontuurlijke groep dansers bestaande uit jong talent en bekende gezichten. De muziek in FRAMED is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en filmisch stadse soundscapes.

 

‘Met FRAMED zien we verschillende levens in de stad: ieder in zijn eigen ritme en routine, ieder met zijn eigen verlangen. We creëren een associatieve wereld, een mozaïek van fragmenten waarin de figuren voorbijtrekken, ronddwalend in hun eigen gedachten. Juist in deze tijd, waarin we geïsoleerder leven dan we misschien willen, laten we zien dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met het gevoel dat achter onze dagelijkse levens schuilt.’ 
- Conny Janssen

 

CHOREOGRAFIE: CONNY JANSSEN | DANSERS: ALBERTO ALBANESE (STAGE), ADI AMIT, LAURA COSTA (STAGE), TU HOANG, YANAIKA HOLLE, MAUD HUIZING, MARTIJN KAPPERS, HIRO MURATA, RICKY NAINGGOLAN (STAGE), MARIKO SHIMODA, REMY TILBURG, LIZA WALLERBOSCH | CONCEPT: CONNY JANSSEN EN THOMAS RUPERT | MUZIEK: MICHEL BANABILA, OENE VAN GEEL, NINA SIMONE, ANTIONIO VIVALDI, A WINGED VICTORY FOR THE SULLEN | TONEELBEELD & VIDEO-ONTWERP: THOMAS RUPERT | VIDEO-ONTWERP, CAMERA EN EDIT: DAVIDE BELOTTA | LICHTONTWERP: REMKO VAN WELY | KOSTUUMONTWERP: BABETTE VAN DEN BERG | DRAMATURGIE: JUDITH WENDEL | REPETROIRE: ERIK VAN SPRUIJT

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
Trouw
Indruk maakt danser Hiro Murata, die van simpelweg zitten een verstild schouwspel maakt. Zijn ledematen willen bewegen, maar een onzichtbare kracht houdt dat tegen.
De Volkskrant
Met dit krachtige visuele ontwerp lukt het scenograaf Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta om de nieuwe dansstream Framed – Window on the City van diepte te voorzien met bedwelmende beelden van Rotterdam.
Theaterkrant
Het is een feest om in hedendaagse dans zoveel lichamen in een werk te zien dansen. Dat was het al, omdat zoiets kostbaar is, maar nu nog meer omdat we zo weinig mensen om ons heen hebben. Daarnaast overtuigt de diversiteit binnen het ensemble…
NRC Handelsblad
Van de duetten springt dat van Amit en Shimoda eruit die met hun vlechten aan elkaar zijn verbonden als door een navelstreng, een onverbrekelijke, soms verstikkende moederbinding.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig