info
Finding Willard
Finding Willard
Tom Struyf & Het Zuidelijk Toneel
di 10 jan 2023 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 23,50
Winter 2018. Op reis in de VS komt theatermaker Tom Struyf bij toeval aan in een klein dorpje. Willard ligt op de oevers van een uitgestrekt meer, in de schaduw van de ruïnes van een voormalige psychiatrische instelling. Gefascineerd door het landschap, een piepkleine kerkgemeenschap en de verhalen van de mensen die er wonen ontdekt Tom al snel een link met een psychiatrisch ziekenhuis in Geel, thuis in België. Een toevallige kennismaking met een bijzondere plek mondt uit in een meeslepende trip waarbij Toms persoonlijke leven innig met Willard verweven raakt.

Tussen 1869 en 1996 werden duizenden cliënten opgevangen in het psychiatrisch ziekenhuis in Willard. De hele regio was economisch afhankelijk van het instituut. In Finding Willard neemt Tom Struyf je mee naar het Willard van vroeger en dat van nu - waar de laatste overblijvers samenkomen en voor elkaar proberen te zorgen. Laat je meevoeren door het ontroerende verhaal van Peggy, Alta, Lesley en Tom, in zijn zoektocht naar de ideale plek om samen te leven.

 

Welke plek geven we mensen die afwijken van de norm in onze samenleving? Wat betekent het om voor elkaar te zorgen in veranderende tijden? In dit filmische reisverhaal toont Tom Struyf zijn persoonlijke zoektocht naar onze omgang met mensen die uit de boot vallen. Een verhaal over opbouw en verval, over zorg en gemeenschap.

 

Tussen 2018 en nu maakten Tom en zijn team een achttal reizen waarin ze de mensen en het landschap van Willard op de voet volgden. Het resultaat wordt een multimediale, filmische voorstelling waarin Tom zijn fascinatie voor een plek en een aantal mensen in verband brengt met een persoonlijke gebeurtenis, en op die manier een nieuw verhaal construeert.

 

CONCEPT, TEKST EN SPEL: TOM STRUYF | CO-CREATIE: FIEN LEYSEN EN WILLEM DE MAESENEER | MUZIEK: BERT HORNIKX | CAMERA EN MONTAGE: GEERT DE VLEEESSCHAUWER EN FIEN LEYSEN | SCENOGRAFIE: INO PEETERS & JOHAN MOONEN | VORMGEVING EN INSTALLATIE: MANU SIEBENS EN INA PEETERS | TECHNISCHE SUPERVISIE: GEERT DE VLEESSCHAUWER | PRODUCTIE: TATIANA AAROS VZW | CO-PRODUCTIE: HET ZUIDELIJK TONEEL, NTGENT, C-TAKT, NEXT FESTIVAL, PRODUCTIEHUIS TR, DE THEATERMAKER, KC DESINGEL, DETHEATERMAKER, CC DE WERFT GEEL EN CC DE GROTE POST OSSTENDE | IN SAMENWERKING MET: DE NIEUWE VORST, SCHOUWBURG CORSO EN DE VLAAMS CULTUURHUIS DE BRAKKE GROND | MET DE STEUN VAN DE VLAAMSE OVERHEID, GEMEENTE ROTTERDAM, STUIFZAND EN DE AUTEURS

 

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
De Volkskrant
“wie zich kan openstellen voor de schoonheid van landelijk Amerika en menselijke verhalen over een gebrekkig zorgstelsel, zal zich vergapen aan Struyfs opmerkelijke trip.”
NRC Handelsblad
"de vele bijzondere mensen die hij (Tom Struyf) opvoert, met hun pijn en geluk, intrigeren mateloos."
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig