info
Kroon
Kroon
Een reis langs rangen en standen
do 13 okt 2022 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 19,00
Geïnspireerd door het bijzondere parcours van Marco Kroon die ‘als een Icarus ten hemel steeg en zijn vleugels brandde aan de dagdagelijks werkelijkheid’, denkt maker en acteur Gillis Biesheuvel na over de positie van het Nederlandse leger. In tijden van vrede zijn onze strijdkrachten overbodig, bij dreiging moeten ze harden toeslaan.

Gillis Biesheuvel en schrijver Dana Linssen hebben Marco Kroon en vele anderen bij defensie geïnterviewd om zo ons burgers inzicht te geven in de complexe en gesloten wereld van defensie, waar overtuiging, eer en landsbelang strijden met het leven van alledag.

 

Kroon laat een militair zien die zijn sporen heeft verdiend en zijn vergissingen heeft gemaakt en nu een dochter heeft die door haar pijlsnelle carrière bij defensie aan de vooravond staat van iets groots. Op de achtergrond is Europa weer betrokken geraakt bij een oorlog. Kroon is een verhaal over de kracht van de jonge ambitie, tegenover de terughoudende ervaring. Over inzicht en pijn, passie en blind vertrouwen. Een wereld waar rangen en standen, materieeltekort en materiaalmoeheid, op zoek naar een nieuwe toekomst. De voorstelling maakt de complexiteit van de verantwoordelijkheid over de geweldsmonopolie inzichtelijk in een wereld met zoveel tegenstrijdige belangen.

 

SPEL, IDEE EN CONCEPT: GILLIS BIESHEUVEL | REGIE: SARAH MOEREMANS |SPEL: LUCA BÖTZEL | RESEARCH EN TEKST: DANA LINSSEN | LICHTONTWERP: WOUT PANIS | KOSTUUMS: ILSE VERMEULEN

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig