info
Opera Zuid 6+
Opera Zuid 6+
Het Lijflied
za 10 dec 2022 | 19:00
| Jeugd
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 17,50
In Het Lijflied kom je in Ina’s lichaam terecht en ontdek je samen met haar het wonderbaarlijke klankuniversum dat haar organen maken. Je hoort typische lichaamsgeluiden zoals het borrelen van haar maag, het kloppen van haar verliefde hart en het pruttelen van haar darmen, maar ook onbekende geluiden zoals hersengolven.

Lucas Wiegerink componeerde muziek van deze wonderbaarlijke geluiden, die live gespeeld worden door zangers en muzikanten. Dit alles wordt verrijkt door de kunsten van een geluidsontwerper. Ieder orgaan heeft eigen muziek. Ina’s maag maakt mechanische muziek, haar hart zingt in de romantische negentiende-eeuwse operastijl, terwijl haar darmen in een spastische taal met horten en stoten van zich laten horen.

 

Alma Terrasse schreef het libretto van deze familieopera en is tevens regisseur. “Ik heb Het Lijflied precies geschreven zoals ik het wilde regisseren; met een meisje in de hoofdrol, aandacht voor wetenschap, emoties en vriendschap en dat alles in een mysterieuze en magische sfeer. Ina ontmoet haar organen, ontdekt dat ze verliefd is en leert zo van alles over haar lichaam en haar emoties. Ik hoop dat kinderen in Het Lijflied ontdekken hoe rijk en wonderlijk hun innerlijke wereld is, waarin alles met elkaar in verbinding staat.”

 

De opera duurt ongeveer één uur, zonder pauze en wordt in het Nederlands uitgevoerd.

 

Voor kinderen van alle leeftijden vanaf 6 jaar én volwassenen!

 

Het Lijflied is een coproductie met De Nationale Opera.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
NRC Handelsblad
"Aanstekelijke familieopera met scheetgeluiden en fittie tussen Brein en Maag" "Het Lijflied’ van Lucas Wiegerink en Alma Terrasse is een vermakelijke voorstelling voor ouders en kinderen. Drolletje is de publieksfavoriet."

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig