info
Camille Claudel
Camille Claudel
Theater op het Voortje
zo 13 mrt 2022 | 15:00
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 19,50
De Franse beeldhouwster Camille Claudel leefde een bijzonder bewogen leven in een wereld die snel veranderde (1864-1943). Ze was een zeer getalenteerde beeldhouwster in een wereld die gedomineerd werd door mannen. Vrouwen in de kunst deden er niet toe en werden steevast genegeerd. Camille Claudel wist met haar beelden emoties over te brengen en de harten van de mensen te raken.

Vanuit verschillende perspectieven bekijken we haar leven en dat van degenen om haar heen. Haar vader en moeder, de schrijver/diplomaat Paul Claudel en haar minnaar Rodin, om erachter te komen waarom er gebeurde wat er gebeurde. We gaan zeker niet op de stoel van de historicus zitten maar proberen oprecht en naar ons inzicht een mooie voorstelling over haar te maken. Waarom? Omdat zij een fantastische beeldhouwster was, omdat zijn leefde voor de kunst, omdat zij tot verbeelding spreekt, omdat haar een groot onrecht is aangedaan.

Omdat we Camille Claudel met deze voorstelling opnieuw podium willen geven en haar willen eren.

 

Stichting Theater op het Voortje maakt voorstellingen met een maatschappelijk karakter waarbij de mens centraal staat. De afgelopen vier jaar maakten zij voorstellingen op de vaste buitenlocatie. Nu zet voorstelling Camille Claudel haar eerste stappen in het binnen theater.

 

TEKST: CORINNE HEYRMAN | MUZIEK: ARJAN KOOIJMANS | CONCEPT EN REGIE: ANNEKE SCHRÖDER | SPEL: GERARD VAN BEERS, TOINE VAN DE KERKHOF, WIM HODDENBAGH, YVON LEENDERS, XANDRA DE VOCHT-HOPPENBROUWERS | PRODUCTIE: ARJAN SWINKELS

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig