info
BarokOpera Amsterdam
BarokOpera Amsterdam
Queen Mary | Purcell
zo 08 mei 2022 | 15:00
| Klassiek
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 29,50
het unieke leven van een Engelse vorstin en haar Nederlandse echtgenoot Na de recente Brexit, neemt BarokOpera Amsterdam met de opera Queen Mary mee terug in de tijd toen de Nederlandse Willem III gehuwd met Mary Stuart, Groot Brittannië klaarstoomde om een wereldmacht te worden.

Purcell was 350 jaar geleden de hofcomponist van Mary Stuart en Willem III. Hij schreef naar aanleiding van de dramatische gebeurtenissen van het paar: het huwelijk en zijn complicaties, het regeren door Mary in het binnenland terwijl Willem in het buitenland oorlog voerde, de conflicten tussen protestanten en katholieken, Willems verovertochten in Vlaanderen als leider van de internationale coalitie tegen Lodewijk XIV, de dood van de nog jonge Mary en de heimwee naar Nederland van weduwnaar Willem.

 

 ''...een nieuwe semi-opera uit Purcells oeuvre gedistilleerd. In mijn ogen een geniaal staaltje werk'' – Operamagazine

 

“Overall, this production of the story of William and Mary was simply and happily enjoyable on all fronts.''  - Bachtracks

 

BarokOpera Amsterdam heeft de muziek van Purcell omarmd. Met uitstapjes naar Händel, Mozart of Offenbach blijft de muziek van Purcell aan de basis van het gezelschap staan. Speciaal voor dit jubileum brengen de vier zangers en negen barokinstrumentalisten pareltjes uit het oeuvre van de Britse hofcomponist die je in hart raken. De geestige en verbindende dialogen zijn geïnspireerd op historische correspondentie en geschriften en geven een inkijkje in het bijzondere en het alledaagse van het leven van dit bijzondere paar.

 

In 2018 werd in het prestigieuze Théâtre de l’Athénée in Parijs al veel succes geoogst met een tiental Purcell voorstellingen. U kunt de unaniem lovende recensies lezen via www.barokoperaamsterdam/queenmary

 

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig