info
Jack Wouterse & Toeac
Jack Wouterse & Toeac
Bloedkoraal
di 05 apr 2022 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 21,50
Tuur (Jack Wouterse) wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur teruggeslingerd in de tijd, naar zijn jaren als jonge vent. De tijd waarin hij een amour fou beleefde met Meie. Ze wisten het destijds zeker: zij zouden samen honderd worden. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie sterft in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag.

Nu Tuur veertig  jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de Onderwereld om zijn betreurde geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar tegen de regels in mee naar huis te nemen. Om dat voor elkaar te krijgen zullen Tuur en Meie een onmogelijke opdracht moeten uitvoeren. Bloedkoraal is muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet. Maar het is ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. Ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice zal deze voorstelling een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie zijn. De accordeons van TOEAC, de muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach), de tekst van Peer Wittenbols en de regie hebben een gelijkwaardig aandeel in de voorstelling, ze gaan met elkaar een spannende interactie aan.

 

 

 
 
Theaterkrant
"Beide accordeonisten zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ze zigzaggend door het simpele decor de stervende Tuur door zijn delier gidsen. Soms snerpen hun instrumenten als loeiende sirenes of zuigen ze zich vol als beademingsmachines."
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig