info
Theatergroep Suburbia
Theatergroep Suburbia
Mamma Medea
za 05 mrt 2022 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 26,00
Het hartverscheurende verhaal van koningsdochter en liefhebbende moeder Medea blijft altijd actueel. In 2001 schreef Tom Lanoye Mamma Medea; een volstrekt eigen versie van de Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst ensceneert Mamma Medea nu opnieuw.De talentvolle actrice Charlie Chan Dagelet speelt Medea.Het verhaal van Medea kent een onvermijdelijke en afschuwelijke ontknoping die iedereen kent. Maar hoe is zij tot die daad gekomen?

#grieksetragedie   #liefde   #verraad   

 

Medea verraadt haar familie en laat haar warme vaderland achter voor haar grote liefde Jason. In het kille, Noordelijke Korinthe wordt zij echter niet geaccepteerd en voelt ze zich een outcast. Na de geboorte van hun kinderen is hun geluk van korte duur. De liefde van Jason droogt op en hij verlaat haar voor een ander. Medea ziet geen andere uitweg meer en verbindt de ultieme consequentie aan Jasons verraad.

Mamma Medea is ook het verhaal van een grote liefde die stukloopt op onoverbrugbare grenzen. Over hoe uitsluiting en verraad een storm ontketenen die zijn weerga niet kent. Olivier Diepenhorst brengt in zijn kenmerkende energieke en warmbloedige regiestijl de verschillende personages tot leven. Zo komt de Medea in onszelf gevaarlijk dichtbij.

 

TEKST: TOM LANOYE | REGIE: OLIVIER DIEPENHORST | SPEL: CHARLIE CHAN DAGELET, STEFAN ROKEBRAND, DAMARIS DE JONG (OV), RABBI JALLO (OV) | LICHTONTWERP: YURI SCHREUDERS | KOSTUUMONTWERP: VITA MEES | MUZIEK: GEORGE DHAUW

 

Foto: Eddy Wenting

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

 

 

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig