info
Nasrdin Dchar
Nasrdin Dchar
Familiekroniek: OUMI, DAD, JA
za 19 feb 2022 | 17:00
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 50,00
Nasrdin vertelt op ontwapenende manier over de belangrijkste mensen in zijn leven: zijn moeder, zijn vader en zijn vrouw. Hij neemt het publiek mee in zijn leven; zijn zoektocht als zoon van Marokkaanse ouders in Nederland, z’n land. Deze familiekroniek is een driedelige voorstelling over loyaliteit, over je plek vinden en natuurlijk over de liefde. Drie intieme verhalen, eerlijk en met humor gebracht, om een groter verhaal te vertellen.

#familie   #drieineen   #meesterverteller

 

In Oumi (vertaald: mijn moeder) speelt Nasrdin zijn moeder en met haar een hele generatie Marokkaanse vrouwen 'Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris', aldus de Volkskrant.

 

In DAD (vader) speelt Nasrdin zijn vader, en gaat de dialoog met hem aan. Daarnaast staat hij stil bij zijn eigen vaderschap. Een voorstelling over generaties. Over emigratie. Over toen, nu en straks. 'DAD van Nasrdin Dchar gaat ons allemaal aan'. aldus NRC.

 

In JA toont Nasrdin hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn. Hij vertelt het verhaal van de liefde tussen hem en zijn vrouw Amy. Een reis langs continenten en culturen, zijn eigen zoektocht naar volwassenheid en vooral naar de liefde en de verbinding. 'Een belangrijke en heerlijke voorstelling', schreef Trouw in haar vijfsterrenrecensie.

 

TEKST EN SPEL: NASRDIN DCHAR | TEKSTEN EN REGIE: FLORIS VAN DELFT | TEKST OUMI: MARIA GOOS | LICHTONTWERP GVDO | TONEELBEELD: ROBIN VOGEL

 

Foto: Daniel J Ashes

 

ENTREE is inclusief 15,00 euro voor catering.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 27,50 (bij deze voorstelling is dit incl. 15,00 voor catering). Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

 
 
Trouw
Trouw over 'Ja': Een belangrijke en heerlijke voorstelling.
De Volkskrant
De Volkskrant over 'Ja': Een verhaal van herinnering, verwondering, weemoed en veerkracht - ontwapenend en fris.
het Parool
Het Parool over 'Ja': Een belangrijk oeuvre dat aanzet tot verbinding.
Scenes
Scenes over 'Ja': Ik hoop dat veel mensen JA gaan zien.
NRC Handelsblad
NRC Handelsblad over 'Ja': Een voorstelling die ons allemaal aangaat.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig