info
Trudy Labij, Doris Baaten e.a.
Trudy Labij, Doris Baaten e.a.
Hoog Spel
wo 08 dec 2021 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 27,00
Na het succes van Enkele reis, door Trouw omschreven als Bomvol geestige ontwikkelingen en dubbele lagen, kon een vervolg niet uitblijven. Dezelfde schrijver en regisseur maakten opnieuw een thrillerkomedie, Hoog Spel, waarin het wederom draait om een moord en om de vraag wie het gedaan heeft. Was het degene die met het mes in zijn hand boven het lijk stond, zijn praktisch ingestelde echtgenote of de zo plots verschijnende buurman met vreemde trekjes?

#ouderotten   #thrillerkomedie   #moordenonschuld

 

Dan is het publiek getuige van een gebeurtenis waardoor deze toneelavond volledig op zijn kop wordt gezet en werkelijk niets meer is wat het lijkt. Schrijver Lex Passchier blinkt uit in het creëren van verrassende verhaallijnen, het schetsen van menselijke verhoudingen en het opbouwen van een hoge dosis spanning. Dat liet hij eerder zien met televisieseries als De 12 van Oldenheim, De 12 van Schouwendam en het zeer populaire Oogappels. De hoofdrollen worden vertolkt door theatergrootheden Johnny Kraaijkamp jr, Doris Baaten en Trudy Labij. Hun feilloze gevoel voor timing en grote talent voor komisch acteren zullen ervoor zorgen dat u op het puntje van uw stoel zit en de zaal met een grote glimlach verlaat.

 

TEKST: LEX PASSCHIER | REGIE: BRUUN KUIJT

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
De Volkskrant
de Volkskrant over Op bezoek bij Meneer Green: De vertaling van Raoul Heertje loopt soepel en het broeit en klikt en knettert tussen het tweetal op het podium. Zoals je verwacht groeien ze naar elkaar toe en weer van elkaar af - en zo nog een paar keer. Maar verdomd als het niet ontroerend is.
De Telegraaf
De Telegraaf over Op bezoek bij Meneer Green: De vlot vertaalde, bij vlagen erg grappige dialogen van Raoul Heertje worden door beide heren perfect gedoseerd uitgeserveerd. En dan overheersen de ontroering, de humor en de menselijkheid.
NRC Handelsblad
Op een volgestouwd toneel, dat de benauwenis oproept van Greens armoedige appartementje, spelen Van der Vlugt en Schrijver een traditioneel ogende, sterk ingeleefde voorstelling op de vierkante millimeter, waarin regisseur Bruun Kuijt de spanning vaardig opvoert.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig