info
Lebbis
Lebbis
De Ziel
do 07 apr 2022 | 20:15
| Cabaret
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 22,00
Volgens onderzoek van de Amerikaans arts MacDougall zou de menselijke ziel 21,3 gram wegen. Ik vind het weinig. Er is twijfel aan zijn onderzoek. Dat vind ik logisch. Het onderzoek is gedaan begin 20ste eeuw en daarna nooit herhaald. Ik snap wel waarom. Toch wil ik het met u hebben over de ziel, wat het ook is.

#scherpzinnig   #levenslessen   #Poelifinario-cabaretprijs

 

Sta je op een mooie zomeravond, kan ook een winteravond zijn, als je maar buiten bent, naar de sterrenhemel te kijken. Dan weet je ogenblikkelijk; wij doen er totaal niet toe. Of wij er zijn of niet zijn is irrelevant. Als wij er niet toe doen, rest ons maar 1 ding. Doen Alsof. Doen alsof we er toe doen. En dat spelletje noemen we dan leven. Met die ziel van ons. En het mooie van doen alsof is, dat alles kan. We kunnen het spel helemaal zelf ontwerpen, de regels, de beloning, het begin en het einde. Dus dat ga ik met u bespreken en wel op uiterst humoristische wijze. Want dat bent u van mij gewend en ik heb daar zelf ook lol in. Dus welkom in mijn attractie. Lebbis speelt De Ziel.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 

 
 
De Volkskrant
De Volkskrant over De Bovengrens: Lebbis is in vorm en weet zijn bekende, knalgroene boodschap haarscherp en humoristisch te verwoorden. (…) Zijn moralisme werkt in de knap opgebouwde voorstelling nooit op de zenuwen. Lebbis’ redeneringen zijn zo slim en subtiel dat je je snel laat overtuigen. (…) De gedreven verteller die soms weer lekker fel uit zijn slof schiet, weet als geen ander hoe hij zijn boodschap moet overbrengen.
De Telegraaf
Lebbis toont in dit programma vooral een aanscherping van zijn inzichten, met als nieuwe rode draad de bewering van de Israëlische psycholoog Daniel Kahneman dat de improviserende mens de hoogst haalbare mens is. Volgens Lebbis loont het om af en toe weer eens te verdwalen, nieuwe ervaringen op te doen en je te laven aan mooie verhalen.
NRC Handelsblad
NRC Handelsblad over De Bovengrens: Lebbis levert op overtuigende wijze kritiek op de menselijke domheid. (…) Verfrissend hoe Lebbis altijd zegt waar het op staat.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig