info
Lebbis
Lebbis
De Ervaring - De Bovengrens II
za 24 okt 2020 | 20:15
| Cabaret
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 22,00
Scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen

Lebbis, een man van scherpzinnige ideeën, sterke analyses en inspirerende levenslessen, keek in het eerste deel van ‘De Bovengrens’ naar waarin we te ver gaan: nog meer eten, meer reizen, meer van alles. In deel twee zoekt hij uit hoe we weer iets kunnen ervaren. Want de zin van het leven zit in ‘iets meemaken’. En het toppunt van ‘meemaken’ is dan weer ‘een ervaring’. De dingen die je een paar jaar later nog weet. De eerste keer te veel gedronken. Die ene gitaar waar je altijd op speelt. Een verhaal dat je leest.

 

 
 
De Volkskrant
de Volkskrant over ‘De Bovengrens’: “Lebbis is in vorm en weet zijn bekende, knalgroene boodschap haarscherp en humoristisch te verwoorden. (…) Zijn moralisme werkt in de knap opgebouwde voorstelling nooit op de zenuwen. Lebbis’ redeneringen zijn zo slim en subtiel dat je je snel laat overtuigen. (…) De gedreven verteller die soms weer lekker fel uit zijn slof schiet, weet als geen ander hoe hij zijn boodschap moet overbrengen.”
De Telegraaf
'Lebbis toont in dit programma vooral een aanscherping van zijn inzichten, met als nieuwe rode draad de bewering van de Israëlische psycholoog Daniel Kahneman dat de improviserende mens de hoogst haalbare mens is. Volgens Lebbis loont het om af en toe weer eens te verdwalen, nieuwe ervaringen op te doen en je te laven aan mooie verhalen.'
NRC Handelsblad
NRC Handelsblad over ‘De Bovengrens’: “Lebbis levert op overtuigende wijze kritiek op de menselijke domheid. (…) Verfrissend hoe Lebbis altijd zegt waar het op staat.”
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig