info
Marjolijn van Heemstra
Marjolijn van Heemstra
Stadsastronaut
do 25 apr 2019 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 22,00
THEATERMAKER MARJOLIJN VAN HEEMSTRA LEERT JE LEVEN ALS EEN ASTRONAUT

Als we onze planeet willen redden, moeten we gaan leven als astro-nauten, zei Wubbo Ockels op zijn sterfbed. Uitzoomen, de ruimte ervaren en onze kwetsbaarheid onder ogen zien: dat kan ons het toekomstperspectief geven dat we nu zo ontberen. Mooi gezegd. Maar dan? Met een team van specialisten ontwikkelde theatermaker en schrijver Marjolijn van Heemstra (winnaar BNG Bank Literatuurprijs 2017) een poëtische en praktische astronautenopleiding voor aard-bewoners, die ze liet testen door haar buren in een oude Amsterdamse volkswijk. In de theatervoorstelling ‘Stadsastronaut’ komen deze buren verslag doen. Poëzie en praktijk, ideaal en werkelijkheid, het komt alle-maal bij elkaar in deze fascinerende handleiding voor de toekomst.

 

Inleiding

Om 19.30 uur wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste van De Volkskrant. Hiervoor kunt u kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

 

Korting met je biebpas

Bent u lid bij Bibliotheek Helmond-Peel? Dan krijgt u voor deze voorstelling 20% korting op de normale prijs, bij vertoon van uw biebpas. Reserveren met korting kan dan ook alleen aan de balie van Het Speelhuis.

 

 
 
De Volkskrant
"Van Heemstra houdt het deels dicht bij zichzelf en kijkt wat ze kan beginnen vanuit haar eigen voortuin. Maar ze zoekt ook antwoorden en mogelijkheden op grote schaal: in de ruimte, het heelal - het domein van de astronaut."
het Parool
"Stadsastronaut is een poëtisch-filosofisch reisverslag waarin ze op slimme wijze haar eigen leven verknoopt met grote maatschappelijke bewegingen."
NRC Handelsblad
"Van Heemstra is grotendeels de onzichtbare verteller. Haar stem klinkt en beelden flitsen voorbij op een groot scherm: foto’s van het universum, maar ook huiselijke kiekjes. (...) Die combinatie tussen theorie en het persoonlijke werkt erg goed. Uiteindelijk blijft Van Heemstra in het duister tasten en heeft ze geen pasklare antwoorden. (...) Toch heeft ‘Stadsastronaut’ een prettig soort lichtheid, alsof we in die bloedhete zomerduisternis toch een sprankje hoop kunnen ontwaren."
 
 
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig