bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Valentina Tóth
Cabaret Theaterzaal - Het Speelhuis

Valentina Tóth

Wildbloei

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ‘rising star’ Valentina Tóth door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 is haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei door zowel NRC als de Volkskrant bekroond met een vijf sterren-recensie.

Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent Valentina de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij. 

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert ze verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed. 

do 14 nov.

20:15

€ 21,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend

'Tóth laat niet alleen haar geest, haar fantasie alle kanten op zwaaien zonder de grote lijn te verliezen, zij beheerst ook het ambacht van pianospel, acteren en zang.'

Theaterkrant

'Wildbloei is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth. [..] In 100 minuten trekt er een wervelwind aan excentrieke personages voorbij, vloeiend afgewisseld met hoogstaand pianospel en krachtige zang.'

De Volkskrant ★★★★★