bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Studio Antigone
Toneel Theaterzaal - Het Speelhuis

Studio Antigone

Hamlet

Voorjaar 2025 speelt studio_antigone_ HAMLET van William Shakespeare. Zoals altijd bij deze toneelgroep met grote achting voor de oorspronkelijke tekst, de prachtige taal van Shakespeare. Het wordt een meeslepende en muzikale voorstelling, waarin tragiek en ook humor hand in hand zullen gaan.  

 

Een voorstelling met Hamlet en Ophelia,niet als waanzinnigen, maar als soulmates, samen vechtend om vrij te zijn. Hamlet om zich te bevrijden van de schijnwereld van het hof, vergelijkbaar met de virtuele schijnwereld waarin we nu leven; Ophelia om zich te bevrijden van de ketenen die voor een vrouw, ook nu nog, gelden, ketenen van kuisheid en zwijgplicht. 

Regisseur Agaath Witteman heeft vorig seizoen met Antigone van Sophocles, bewezen dat respect voor de taal van de schrijver gepaard kan gaan met uiterst modern theater geschikt voor een breed publiek.  

Met Julien Croiset als Hamlet. En verder Hans Croiset, Vincent Croiset, Marguerite de Brauw, Lidewij Mahler, Toto van Stekelenburg, Yannick Bronkhorst, Kyra van de Watering, Stefana Kraaijestein en Scott Reniers. 

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

vr 4 apr.

20:15

€ 25,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend