bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Stormkamer
Toneel Wijkhuis Westwijzer

Stormkamer

De Ontmoeting

In De ontmoeting tussen Alles of Niets brengt theatermaker Hanna van Mourik Broekman de kloof tussen arm en rijk in beeld. In een cirkelvormige ruimte nodigt ze iedere avond een welvarend en een bestaansonzeker iemand uit om de ontmoeting aan te gaan. Twee mensen uit dezelfde stad. Zonder vluchtroute. Als een theatraal psychiater onderzoekt Hanna de verhoudingen tussen deze twee mensen, de vooroordelen, de schaamte en het vertrouwen. Schurend, eerlijk en open.

De Ontmoeting tussen Alles of Niets is een liefdevolle handreiking waar je als publiek bovenop zit. Je bent getuige van een minutieus georkestreerd als ook spontane ontmoeting. Via beeldende kunst en muziek valt de werkelijkheid samen met het theatrale. Als in een ritueel gaat Hanna op zoek naar de gedeelde verantwoordelijkheid en de pijn tussen de twee groepen in onze samenleving. Met bewegend decor en draaiende elementen laat ze je stilstaan in het krachtige midden tussen twee mensen waar naast totale stilte een razende orkaan plaatsvindt.

De ontmoeting is onderdeel van een cyclus waarin regisseur Hanna van Mourik Broekman met haar gezelschap Stormkamer onderzoekt hoe bestaanszekerheid leeft naast bestaansonzekerheid in onze samenleving. In het najaar van 2023 doen ze dit met een Salon, een theatraal gesprek waarin verschillende stadsgenoten hun perceptie op bestaansonzekerheid delen. Hieruit volgt de Ontmoeting. Na de Ontmoeting werkt Hanna naar het Sluitstuk waarin met acteurs de verschillende verhalen worden verwerkt in een beeldende en muzikale mozai╠łekvertelling over bestaansonzekerheid. Wil je hier meer over weten kijk dan op www.stormkamer.nl

 

Deze voorstelling vindt plaats op een nader te bepalen plaats in Helmond. Kaartkopers worden hier tijdig over ge├»nformeerd. 

di 29 okt.

20:00

€ 17,50

Locatie

Wijkhuis Westwijzer

Aanvang

20:00

Verwacht einde

Onbekend