bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Stormkamer
Toneel Theaterzaal - Het Speelhuis

Stormkamer

Het sluitstuk

Stap 4 in de Stormkamer Methode  

In deze theatervoorstelling wordt de impact van het thema op het samenleven theatraal uitgebeeld. De voorstelling verbindt losse fragmenten en scènes op een dynamische, levensechte manier. Deze voorstelling fungeert niet alleen als een afsluiting maar ook als een overgang naar een nieuw thema, waarmee de cyclus van de Stormkamer-methodiek opnieuw begint. Het Sluitstuk wordt gespeeld in het theater of de schouwburg.

Het Sluitstuk typeert zich door een mozaïekvertelling, waarin veel theatrale vormen samenkomen. Genuanceerd, scherp, meerlaags en meerstemmig. Gespeeld door acteurs en performers, waarin verschillende archetypes zoals de ambtenaar, de psychiater of de burger belichamingen zijn van groepen mensen. Absurdistische werelden, zoals de behandelkamer van een psychiater die een spelshow wordt of het stadskantoor dat een kippenhok vertegenwoordigt, staan metafoor voor de realiteit door de ogen van specifieke groepen in onze samenleving.

Acteurs spelen een rol en zijn tegelijkertijd performatief aanwezig door het bouwen van een kunstwerk of doordat rollen worden gewisseld. Dans, muziek en performance worden verweven in een beeldend, associatief en politiek kritische wereld.

di 27 mei

20:15

€ 13,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend