bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
St. Genesius
Lokaal Theaterzaal - Het Speelhuis

St. Genesius

Een Hemel in Helmond

De jubileumvoorstelling van Genesius is een bijzondere.We maken samen een zeer muzikale voorstelling die losjes gebaseerd is op de de Deense speelfilm ;” As it is in Heaven". Helmond, een stad die toch enigszins bekend staat als een ietwat ruwe industriestad. Daar groeit de kleine, zeer muzikale Daniel op tussen rouwdouwers en pestkoppen. Als daarbij op 11 jarige leeftijd ook nog zijn moeder komt te overlijden, verlaat de kleine Daniël de stad. Daniel ontwikkelt zich daarna als een groot musicus en dirigent die roem vergaart over de hele wereld. Deze roem eist echter zijn tol. Totaal afgewerkt en versleten besluit de inmiddels gerenommeerde musicus terug te keren naar zijn geboortestad Helmond.

Op dat moment begint onze voorstelling. Helmond blijkt niets te zijn veranderd. Als een vreemdeling beschouwt Daniel zijn geboortestad, en als een vreemde wordt hij door de Helmonders gezien. Tot hij besluit een plaatselijk koor te gaan helpen en begeleiden.
Hij laat dit koortje de grote mogelijkheden van muziek maken en samen zingen aan den lijve voelen.

De muziek zorgt voor verbinding, humor, vrijheid en liefde tussen de koorleden maar ook in hun omgeving. Niet iedereen is blij met deze nieuwe energie van het koor. De kracht van muziek komt tegenover tradities en vooroordelen van de gemeenschap te staan.

Genesius maakt van dit verhaal een Helmondse en herkenbare voorstelling. Naast ontroering zal humor en muzikaliteit de boventoon van de voorstelling vormen. De spelers nemen de uitdaging aan, al hun zangtalent aan te spreken om zo een andere kant van zichzelf te kunnen laten zien. Het publiek wordt deelgenoot van de bijzondere reis van het koor in de voorstelling, tegelijkertijd is het publiek getuige van de muzikale reis die de spelers van Genesius maken.

Samen met het publiek maakt Genesius van dit bijzondere verhaal een zeer verrassende, ontroerende en zeker ook humoristische voorstelling. De Helmonder krijgt een ludieke spiegel voor gehouden. Hoe dan ook mag u van Genesius een fantastische theaterbeleving verwachten.

Tickets en tijden