bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
My Fair Human
Toneel Theaterzaal - Het Speelhuis

My Fair Human

Oda Spelbos, Ella Kamerbeek en Valerie van Erven Dorens

My Fair Human is een scherpe, tragikomische voorstelling die ons een spiegel voorhoudt, want gaan we niet allemáál gebukt onder maatschappelijke verwachtingen en knellende gendernormen? De voorstelling begint als een klassiek ‘make-over’-verhaal, maar dat houdt niet lang stand… 

Het klassieke personage Eliza Doolittle krijgt eindelijk een eigen stem, na decennialang te hebben gefigureerd in een (theater)wereld die door strenge gendernormen geregeerd wordt. Deze keer is het niet de mannelijke blik die Eliza veroordeelt, maar de eigen innerlijke criticus en de vele vrouwelijke critici om haar heen. My Fair Human is een vrije interpretatie van het bekende Eliza-verhaal, waarin de betekenis van vrouwelijkheid in álle levensfases centraal staat. Ook thema’s als vruchtbaarheid, hormonen en de overgang komen voorbij – onderbelichte onderwerpen, waar My Fair Human veel emotionele diepgang en rijkdom aan weet te geven. 

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

di 15 apr.

20:15

€ 21,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend