bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Man met hoed
Beeldend theater Theaterzaal - Het Speelhuis

Man met hoed

Boost Producties

In een decor vol verrassende perspectieven duiken uit alle hoeken vijf mannen met zwarte bolhoeden op. Zonder een woord te wisselen zijn ze afwisselend elkaars evenbeeld, aanvulling en tegenstander. De vergelijking met de absurdistische schilderijen van René Magritte dringt zich op.

In 2009 werd de intieme festivalvoorstelling Man met Hoed al een pareltje op de Nederlandse festivals genoemd (o.a. reizend festival de Parade). De Belgische en Nederlandse theaters lonkten. Man met Hoed is in 2016 als volwaardige theatervoorstelling opnieuw in première gegaan in de Schuur te Haarlem. Met een nieuwe cast, opnieuw de scenografie als ode aan kunstenaar en ‘anarchitect van de jaren zeventig’ Gordon Matta-Clark, maar ook met dezelfde succesvolle ingrediënten: filmische effecten, gewichtloosheid en onverwachte sprongen. De recensies waren lovend!

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

vr 18 okt.

20:15

€ 23,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend

“Een heerlijk spektakel”

Volkskrant ****

“Dans, acrobatiek, illusionisme, slapstick en suspense wisselen elkaar moeiteloos af”

Telegraaf ***

“We zijn gekomen voor het nieuwe circus en dat krijgt het hooggeëerd het publiek hier volop”

Parool ***