bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Kurioos
Lokaal Theaterzaal - Het Speelhuis

Kurioos

‘L histoire de curiosité

Op een avond zit een schrijver nog tot laat te werken aan haar nieuwe boek te werken maar het wil maar niet komen. Gefrustreerd zakt ze achterover in haar stoel. Net op het moment dat ze een beetje indut verschuift het bureau ineens. Het lijkt zichzelf als in het niets te verplaatsen.

Van alle kanten komen vreemde personages voorwerpen en meubilair haar werkkamer binnen. Werkkamer? Is die er eigenlijk nog wel??

Verdwaalt in een wereld waar alle personages uit haar boek tot leven komen lijkt de schrijver het verhaal op een geheel nieuwe wijze te ervaren. - Zo moet het voelen om je personages echt te ontmoeten! Zo moet mijn boek zijn! - denkt ze. En met die gedachten is het alsof het boek zichzelf schrijft.

Na een reis langs treinstations, wolkenwegen, over elektriciteit en zelfs in de porseleinkast kan de schrijver haar geluk niet op. Ze valt in slaap en wordt wakker achter haar bureau, alles is weer als voorheen. Wellicht was het dan toch een droom?

De schrijver ploft neer op de bureaustoel maar dit keer niet meer met een leeg hoofd. De woorden vliegen over het papier terwijl tekeningen van de personages die zij ontmoette de herinneringen aan de magische reis bewaart.

Naar het verhaal van Cirque de Soleil, Kurios

Kurioos, ‘L histoire de curiosité is de dansvoorstelling van Dansstudio Kunstkwartier 2024. Na mooie producties zoals Anastasia, Chronicles, De Kleine Zeemeermin, Hollywood en Ever After komt Dansstudio Kunstkwartier met deze nieuwe productie naar Theater Speelhuis.

za 29 jun.

19:30

€ 9,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

19:30

Verwacht einde

20:30