bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Het Paradijs
Beeldend theater Theaterzaal - Het Speelhuis

Het Paradijs

Hel: heropvoeding van de zintuigen deel 1

Vergeet Rutger Bregman, vergeet Yuval Noah Harari en vergeet alle andere zelfhulpboeken voor de 21ste eeuw, Collectief Het Paradijs gidst de misantropische mens naar de weg omhoog. Waar de gemiddelde hulpgoeroe met loze beloftes en mooie woorden schiet, bieden wij ├ęchte houvast! Een theater-triptiek die je leven voorgoed zal veranderen. 

Part one. HEL - Door al het kwaad, het leed, de nachtmerries en de destructie te omarmen, hoopt Collectief Het Paradijs in de ontbinding het licht weer te vinden. We kijken het vurige beest dat de mens heet in de bek en graven door de aardkorst heen op zoek naar de Hel. We betreden de kern die begint te rotten, schimmelen, stinken en verteren, waarna uit de grauwste maar meest vruchtbare as een nieuw zaadje doet ontspruiten. Een rauwe beeldende filmische voorstelling die je meeneemt in de surrealistische wereld van duiveltjes, vagevuur en epische rampspoed. 

 

De rebirth Triptiek 
In alle nederigheid neemt Collectief Het Paradijs de komende jaren de rol op zich van gids om de dwalende mens houvast te geven. De eenentwintigste-eeuwse mens is volgens het Collectief volledig het spoor bijster over goed en kwaad, over hoe het leven te leven en hoe driften te beantwoorden. De trippende rebirth triptiek leidt u door de Hel (2025), door de Hemel (2026), om met richting voor het leven terug te keren op Aarde (2027). 

 

45 Minuten voor aanvang wordt er een inleiding gegeven door Annette Embrechts, dans- en theaterjournaliste voor de Volkskrant. Hiervoor kun je kosteloos een plekje reserveren tijdens het bestelproces.

wo 7 mei

20:15

€ 21,50

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

20:15

Verwacht einde

Onbekend