bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
De Notenkraker
Dans Theaterzaal - Het Speelhuis

De Notenkraker

International European Ballet

Het magische sprookje van het meisje Clara dat op kerstavond in een avontuurlijke droom belandt met een notenkrakerpop die in een prins verandert. Dit is terecht de meest populaire en klassieke kerstshow voor het hele gezin wereldwijd.

De Notenkraker (Frans: Casse-noisette; Russisch: Щелкунчик; Shtchkitschik; Duits: Der Nussknacker) is een klassiek ballet in twee delen. Het Mariinski Ballet bracht het stuk in première op 18 december 1892 in het Mariinski Theater in Sint-Petersburg. Het libretto werd geschreven door Marius Petipa en Ivan Vsevolosjki. Ze baseerden zich op Alexandre Dumas’ versie van Ernst Hoffmanns sprookje De Notenkraker en de Muizenkoning. De originele choreografie is van Marius Petipa en Lev Ivanov op muziek van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski gecomponeerd voor het ballet. Het stuk, dat ook geschikt is voor kinderen, speelt rond de kerstboom en kerstcadeaus. De Notenkraker wordt om deze reden vaak rond kerst opgevoerd.

Het International European Ballet is een jong, internationaal balletgezelschap van 35 topdansers dat gespecial-iseerd is in het uitvoeren van zowel klassieke als hedendaagse dansvoorstellingen van hoge kwaliteit. Dit tal-entvolle gezelschap bestaat uit een unieke selectie van louter topdansers uit Oekraïne, Europa, Amerika, Aus-tralië en Azië. Deze voorstelling garandeert een spectaculaire avond voor het hele gezin.

P.I. Tsjaikovski’s onvergetelijke meesterwerken, het avondvullende magische sprookjesballet De Notenkraker. Uitgevoerd door het onvolprezen, International European Ballet in coproductie met MTSM.

za 14 dec.

19:00

€ 44,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

19:00

Verwacht einde

Onbekend