bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis
Birdcatcher
Muziek Theaterzaal - Het Speelhuis

Birdcatcher

onderdeel van de Bluesroute

Dit is een gratis toegankelijk evenement. Reserveren is niet nodig!

Met het uitbrengen van het album Birdcatcher II lost toetsenist/zanger Roel Spanjers een langverwachte belofte in: de opvolger van het obscure meesterwerkje Birdcatcher (Munich Records 2006).

Birdcatcher II verschijnt in september 2024 bij Suburban Records en bevat tien nieuwe ‘Roots Noir’ songs. Opgenomen met gitarist/multi-instrumentalist Eric van Dijsseldonk en drummer/producer Gabriel Peeters en tal van gasten zoals Soulzanger Malford Milligan uit Texas. Het album werd gemasterd door Kevin Reeves in Nashville.

Dwaal door een rijk muzikaal landschap dat bekend klinkt maar veel aan de verbeelding overlaat. Je hoort echo’s van Bobby Charles, Hi Records Soul uit Memphis, Americana à la The Band en het New Orleans van Allen Toussaint. Een waar album vol gevarieerde songs die muzikaal, thematisch en sferisch sterk verbonden zijn en waarin de traditie op een frisse en originele manier wordt geëerd.

 

VOCALS EN TOETSEN: ROEL SPANJERS | GITAREN EN VOCALS: ERIC VAN DIJSSELDONK | BAS EN VOCALS: NICO HEILIJGERS | DRUMS EN PERCUSSIE: ROB WIJTMAN

zo 27 okt.

13:00

€ 0,00

Locatie

Theaterzaal - Het Speelhuis

Aanvang

13:00

Verwacht einde

14:15