Waar we het voor doen

Wij geloven dat alle vooruitgang voortkomt uit creativiteit.

Een veel gestelde vraag voor aanvang van een voorstelling is: 'Hoeveel mensen zitten er in de zaal?'. Men is geneigd om alles in cijfers uit te drukken. Maar als we het meten belangrijk maken, is daarmee nog niet gezegd dat wàt we meten ook echt belangrijk is. Wat het meest waardevol is voor mensen laat zich vaak niet in cijfers uitdrukken. De momenten waarop we nieuwe ervaringen opdoen zijn de momenten die veel impact op ons hebben, die ons het langst bijblijven. Het theater is bij uitstek de plek om even in een andere wereld te stappen. Het is een bijzondere luxe om deze andere bril op te mogen zetten en een ervaring op te doen die het alledaagse overstijgt.

Wij geloven dat inspiratievolle momenten bijdragen tot vooruitgang voor mensen en de samenleving als geheel. Creativiteit schept namelijk nieuwe ruimte. Die ruimte in het hoofd kan ontstaan door buiten de gebaande paden te treden, uit je comfortzone te stappen, maar ook door je een avond mee te laten voeren op muziek, dans en bijzondere verhaallijnen. Natuurlijk is het fijn als we volle zalen trekken, maar daar gaan we niet alleen voor. Het gaat over een gezonde balans. Als podia alleen publiekstrekkers boeken, zou dat al gauw tot verschraling leiden. Voor sommige voorstellingen zou dan zelfs geen ruimte meer zijn.

We hebben met z’n allen ook de verantwoordelijkheid om de diversiteit in het aanbod te behouden. En om makers de kans te geven om iets risicovols te produceren en daarmee de bakens van het vak te verzetten. Juist na dit soort voorstellingen ga je met een flinke portie energie en een dosis inspiratie naar huis. Bovendien is er nog nooit een cabaretier of nieuw genre in een volle zaal geboren... Alles wat niet af is of wat je nog niet goed kent, belooft nieuwe wendingen. En daar gaan we voor!

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig

Wegens onderhoud is onze website daarom tijdelijk niet beschikbaar.

We komen 1 februari weer in de lucht.

Heb je vragen? De balie is bereikbaar via e-mail: bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl of telefonisch via 0492-587000.