Wat ons bezighoudt

Theater is er wat ons betreft om te amuseren – met een lach, een traan, een concert, een show - maar ook om uit te dagen. Het is de ene keer een fijne avond uit met iemand die je lief is, dan weer een mooi vormgegeven uitnodiging om anders naar de wereld, onszelf en onze buren te kijken. Onszelf te laten overrompelen, te bevragen en misschien ook wel uit de tent te laten lokken.

Vermaken
Met een deel van ons programma mikken we op die vermakelijke avond uit. Discussiëren bij een debat, opgaan in een andere wereld door een voorstelling, je onderdompelen in een bruisend festival of overspoeld worden door emotie bij livemuziek: het raakt je en maakt je meer mens. Al die individuele belevingen bij elkaar maakt onze omgeving (kleur-)rijker en meer leefbaar.

Voeden
Naast het brengen van vermakelijk theater zien we het ook als onze taak om te duwen en te trekken, glad te strijken en om te woelen, aan te raken en los te laten. We zien creativiteit als de basis van alle innovatie en daarmee de onderliggende motor van diverse ontwikkelingen. We hopen met ons avontuurlijke programma dan ook te prikkelen, een rol te spelen in het faciliteren van discours en het bieden van andere perspectieven. Wij inspireren mensen; zij maken de stad. Zo zien we voeding voor de ziel als veroorzaker van vernieuwing.

Verbinden
Om daar op in te haken… Uit recent onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen door dr. Hanka Otte blijkt dat juist uitdagend programma drempels tussen mensen verlaagt die elkaar anders niet hadden gevonden. Die verbinding is de derde en laatste belangrijke pijler voor theater Het Speelhuis. Er is een groot publiek wat behoefte heeft aan diepte en betekenis. En of het nou is op basis is van inhoud, of juist naar voren komt in de vorm: de co-creatie met partners uit onze directe leefomgeving zorgt ervoor dat we aan die behoefte kunnen voldoen.

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig

Wegens onderhoud is onze website daarom tijdelijk niet beschikbaar.

We komen 1 februari weer in de lucht.

Heb je vragen? De balie is bereikbaar via e-mail: bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl of telefonisch via 0492-587000.