bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis

De voorstelling Bouwjaar ‘61 van Diederik van Vleuten op donderdag 14 december a.s. in het Speelhuis wordt verplaatst naar donderdag 26 september 2024. Vandaag bereikte ons het bericht dat we deze voorstelling moeten verplaatsen naar het najaar van 2024. Hieronder tref je een persoonlijk bericht van Diederik waarom hij zijn voorstelling wil verplaatsen.

Beste bezoekers van Het Speelhuis,

U heeft bericht gekregen dat mijn voorstelling Bouwjaar ‘61 wordt verplaatst. Die verplaatsing is op mijn eigen verzoek. In wil in deze persoonlijke brief aan u graag uitleggen waarom.

De reden is een bandje waarvan ik vanaf eind jaren ’90 deel mocht uitmaken en waarmee ik in de jaren die volgden drie tournees mocht doen, langs theaters door heel Nederland, maar ook op plekken als Lowlands, Paradiso, Ahoy Rotterdam, en even grootscheepse optredens op het Museumplein en de Dam in Amsterdam. Ik heb het over Acda en de Munnik. Toen, in ‘98’ aan het begin van hun carrière en daarna in zeer korte tijd wereldberoemd in Nederland.

Wellicht heeft u gelezen dat Thomas Acda en Paul de Munnik, na een onderbreking van jaren, opnieuw samen zijn gekomen. Die reünie hebben zij eind oktober grootscheeps gevierd met drie uitverkochte concerten in Ziggo Dome Amsterdam. Als ‘lid van het eerste uur’ was ik uitgenodigd om op die avonden, samen met medelid van het eerste uur drummer Kasper van Kooten, bijdragen leveren. Een onvergetelijke ervaring.

Deze week – we schrijven 1 november- spraken Thomas Acda en Paul de Munnik aan mij hun vurige wens dat ik er opnieuw bij zou zijn tijdens de drie, wegens overdonderend succes, bijgeboekte concerten in Ziggo Dome in december. Ik wilde niets liever. Ware het niet dat ik op die drie dagen zelf al speelde met Bouwjaar ’61.

Dan zijn er twee wegen te bewandelen. Tegen mijn oude vrienden zeggen dat ik echt niet kan, of kijken of het, voor deze ene unieke keer, mogelijk is mijn speelbeurten van Bouwjaar ’61 te verzetten. Waarbij de ‘gun factor’ vanuit de theaters een beslissende rol speelt. Die tweede weg heb ik, samen met mijn impresariaat, bewandeld.

Is een verzoek van Acda en de Munnik om hun oude toetsenist opnieuw deel te laten uitmaken van het tweede gedeelte van hun reünie shows een plausibele reden om een voorstelling te verplaatsen? Eigenlijk niet. Afspraak is immers afspraak. Het theater en het publiek rekent op mij. En dat besef ik als geen ander. Maar deze concerten zijn voor mij – en ook Thomas en Paul- van de buitencategorie. Of, zoals ze zelf zeggen, vrij naar John Lennon: ‘Life is what happens to you while you’re busy making other plans’. Spelen voor 17.000 man per avond is iets heel bijzonders, het zijn unieke gebeurtenissen. We willen het Ziggo avontuur heel graag in deze opzet en samenstelling afmaken. Voor deze ene keer, wat mij betreft, want een dergelijk verzoek tot verplaatsing heb ik in 35 jaar nog nooit ingediend.

De vraag was: zijn de theaters, waar ik al jaren met zoveel plezier te gast ben, bereid om mij deze unieke ervaring te gunnen en de voorstelling te verplaatsen? En zou u mij dat ook willen gunnen en er ook nog eens begrip voor kunnen opbrengen? Van Het Speelhuis weet ik dat die bereidheid er was. Ik stel dat op zeer hoge prijs. Ik hoop nu van harte dat u mij dit grote avontuur ook gunt en dat wij elkaar alsnog zien op 26 september 2024. Dan vertel ik hoe het was. Dat ben ik als stand-up historian op zijn minst aan u verplicht. Mijn dank aan u is nu al bijzonder groot.

Met warme muzikale groet,

Diederik van Vleuten

 

De tickets die al in je bezit zijn blijven geldig voor deze nieuwe datum. Als deze nieuwe datum niet uitkomt stuur dan een e-mail naar kassaspeelhuis@helmond.nl, mijn collega’s zullen het vandaar verder oppakken. Mocht je de tickets nog niet in je bezit hebben dan blijft je reservering gewoon staan.

We hopen je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.