bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis

Van donderdag 30 maart tot en met zaterdag 8 april 2023 vindt het allereerste Wonka Comedy Festival plaats.

Dit festival is het resultaat van de succesvolle samenwerking tussen de zes Wonka Podia uit regio Zuid-Oost Brabant: Theater de Hofnar Valkenswaard, Kattendans Bergeijk, Parktheater Eindhoven, Theater de Schalm Eindhoven, Het Speelhuis & De Cacaofabriek Helmond.

Het feestelijke 10 dagen durende comedyfestival zit bomvol regionale, nationale en internationale comedy acts in alle Wonka podia. Organisatiegoeroes uit de comedywereld en programmeurs van de betrokken podia hebben de handen ineengeslagen voor een kwalitatief hoogstaand en gevarieerd aanbod, waarbij voor ieder wat wils te vinden is. 
 

Programma

Zo zijn de regionale comedyhelden Rob Scheepers en Christel de Laat samen in de gloednieuwe comedyreeks ‘Ons Pap en Ons Mam’ te zien, waarbij zijzelf als pap en mam fungeren en in hun kielzog hun ‘keinder’ – de nieuwe comedytalenten – meenemen. Daarnaast wordt de productie Miss Molière van Het Zuidelijk Toneel speciaal voor dit festival hernomen, en kunnen we genieten van onder andere Leon van der Zanden, OldenHermans en Thjum Arts. De internationale line-up is er tevens één om de spreekwoordelijke vingers bij af te likken. Zo zal onder meer de Schotse comédienne Fern Brady diverse keren het Wonkapodium betreden als onderdeel van een waanzinnige Engelstalige line-up comedy show, en is het ook gelukt om de uit New York afkomstige Tony Woods te strikken. 
De podia zijn er trots op, dat ze dit Comedy Festival kunnen presenteren aan de (Brainport)regio. De Wonka Podia kijken ernaar uit om comedyliefhebbers én ontdekkers van het genre te verwelkomen in hun huizen. Jong, oud, met welke nationaliteit of achtergrond dan ook.

Het complete programma is te vinden op www.wonkacomedyfestival.com en de kaartverkoop voor alle comedy shows is nu gestart.