bezoekersbeoordeling 4.6/5
Theater het speelhuis

Directeur Jochem Otten neemt na 7,5 jaar afscheid van theater Het Speelhuis en De Cacaofabriek

Directeur Jochem Otten neemt na 7,5 jaar afscheid van theater Het Speelhuis en De Cacaofabriek. Hij aanvaardt met ingang van 1 april 2023 een nieuwe functie als directeur-bestuurder bij Stichting Mommerskwartier in Tilburg, waar behalve het Textielmuseum ook het Regionaal Archief en het Stadsmuseum onder vallen.

In de tijd dat Otten directeur is geweest van zowel Het Speelhuis als De Cacaofabriek heeft hij zich ingezet voor de doorontwikkeling van beide instellingen. In zijn tijd als directeur van De Cacaofabriek heeft hij de organisatie opgebouwd. Theater Het Speelhuis is onder zijn leiding grootscheeps verbouwd. Ook heeft hij de voorbereiding getroffen voor de verzelfstandiging van het Speelhuis, zodat het in 2023 kan samengaan met De Cacaofabriek.

Wethouder Marita van Lierop (Cultuur) is van mening dat Jochem Otten een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het culturele klimaat in Helmond: “Door zijn inzet zijn beide culturele instellingen ware Helmondse hotspots geworden. Als gemeentebestuur wensen wij hem veel succes met zijn nieuwe uitdaging in Tilburg.”

Het bestuur van de Cacaofabriek wil over Jochem nog het volgende kwijt: Jochem Otten bewees dat de combinatie tussen creativiteit en ontwikkelend leidinggeven bestaat.

 

Uit persbericht Gemeente Helmond, vrijdag 03 februari 2023
Foto: Maarten Coolen, locatie Het Speelhuis