Kamerata Zuid

Wat er speelt

Met WESP steken we even onze neus in het repetitielokaal, om te proeven wat er in het vat zit. Met als resultaat: een serie videoportretten van onze vaste bespelers. Achter de schermen gonst het namelijk van bedrijvigheid. Zeker in de studio's en repetitieruimtes van onze makers. Daar wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal voor bijzondere voorstellingen.

WESP bij Kamerata Zuid

afbeelding van Kamerata

Kamerata Zuid
Klassieke- en actuele muziek presenteren in een nieuwe setting en zo nog meer mensen in verbinding brengen met klassieke muziek: dát is de missie van Kamerata Zuid. Met de slogan ‘Kamerata Zuid speelt met klassiek’ timmert dit strijkorkest sinds 2016 flink aan de weg. Schouwburg & Concertzaal Tilburg is de vaste thuisbasis waar het orkest repeteert en nieuwe producties ontwikkelt. We spreken met Frank Adams, dirigent en artistiek leider van Kamerata Zuid over o.a. zijn voorstelling in samenwerking met Iris Hond.

bekijk

De Dansers

afbeelding ter promotie van wat er speelt bij de dansers

De Dansers
Met WESP steken we even onze neus in het repetitielokaal, om te proeven wat er in het vat zit. Deze keer zijn we op bezoek bij De Dansers. De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven.

 

bekijk