LAVA Collective

Wat er speelt

Met WESP steken we even onze neus in het repetitielokaal, om te proeven wat er in het vat zit. Met als resultaat: een serie videoportretten van onze vaste bespelers. Achter de schermen gonst het namelijk van bedrijvigheid. Zeker in de studio's en repetitieruimtes van onze makers. Daar wordt hard gewerkt aan nieuw materiaal voor bijzondere voorstellingen.

WESP bij LAVA Collective

Afbeelding van WESP bij LAVA collective

LAVA Collective
LAVA | Burning Bridges is een wisselend collectief van performers met ieder hun eigen kracht, karakter en talent. Alles wat is opgebouwd vanuit het verleden met Jens van Daele | Burning Bridges wordt meegenomen naar een nieuwe toekomst met aan het roer Jens’ muze Patricia van Deutekom. Tegelijkertijd creëert Patricia iets nieuws met LAVA | Burning Bridges, met haar eigen gezelschap. Haar producties zijn krachtig, gedurfd, ongepolijst en tegelijkertijd kwetsbaar en fragiel.

bekijk

WESP BIJ TOEAC

Afbeelding van WESP bij TOEAC

TOEAC
Renée Bekkers (1985) en Pieternel Berkers (1986) vormen sinds 2002 het accordeonduo TOEAC. Zij studeerden beiden aan het Fontys Conservatorium en aan ‘The Royal Danish Academy of Music’ in Kopenhagen. TOEAC behaalde prijzen op meerdere concoursen en geeft concerten in binnen en buitenland. We spreken Renée en Pieternel over hun band, de samenwerking met Jack Wouterse voor de voorstelling Bloedkoraal en over de totstandkoming van TOEAC.

bekijk

WESP bij Conny Janssen

Afbeelding van WESP bij TOEAC

Conny Janssen
Conny Janssen, gevestigd in Rotterdam, is sinds 1992 een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het werk van Conny staat breed bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van haar voorstellingen. Voor WESP spreken we met artistiek leider Conny Janssen en scenograaf en decorontwerper Thomas Rupert, over hoe ze samenwerken én samenleven.

bekijk

WESP bij Kamerata Zuid

afbeelding van Kamerata

Kamerata Zuid
Klassieke- en actuele muziek presenteren in een nieuwe setting en zo nog meer mensen in verbinding brengen met klassieke muziek: dát is de missie van Kamerata Zuid. Met de slogan ‘Kamerata Zuid speelt met klassiek’ timmert dit strijkorkest sinds 2016 flink aan de weg. Schouwburg & Concertzaal Tilburg is de vaste thuisbasis waar het orkest repeteert en nieuwe producties ontwikkelt. We spreken met Frank Adams, dirigent en artistiek leider van Kamerata Zuid over o.a. zijn voorstelling in samenwerking met Iris Hond.

bekijk

De Dansers

afbeelding ter promotie van wat er speelt bij de dansers

De Dansers
Met WESP steken we even onze neus in het repetitielokaal, om te proeven wat er in het vat zit. Deze keer zijn we op bezoek bij De Dansers. De Dansers is een Utrechts gezelschap van dansers en muzikanten, onder leiding van choreograaf/danser Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille. De Dansers wil inspireren tot lijfelijkheid en persoonlijke verbinding, juist in een samenleving waarin we steeds meer op schermpjes leven.

 

bekijk

Wegens onderhoud is onze website daarom tijdelijk niet beschikbaar.

We komen 1 februari weer in de lucht.

Heb je vragen? De balie is bereikbaar via e-mail: bespreekbureau@theaterspeelhuis.nl of telefonisch via 0492-587000.