info
Ändere Die Welt!
Ändere Die Welt!
De Nationale Opera
di 21 mrt 2023 | 20:15
| Muziek
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 29,50
Muziektheater op de barricades Brengt een revolutie het heil dat ze belooft? Op het wereldtoneel passeerden vele revoluties de revue, in verschillende gedaantes en met wisselend resultaat. Op de wrakstukken van voorbije radicale omwentelingen vragen we ons af: hoe nu verder? Kan een nieuwe wereld alleen gebouwd worden op het schroot van de oude? Is revolutie nog wel het middel voor verandering? Of blijven we toch steeds in cirkels draaien?

Via muziek en tekst wordt in deze voorstelling geen filosofische of politieke discussie gepresenteerd, maar een poëtische kijk gegeven op een wereld in verandering en op de individuele emotie in tijden van crisis. Onmacht, verzet, geweld maar ook melancholie, verdriet, ontgoocheling en dromen van vrijheid die vervlogen zijn en toch nog leven.

Het theater van de revolutie ontvouwt zich in een decor van brokstukken van eerder bevochten ideologieën. Uit de as van de ene opstand herrijst de volgende tegenbeweging, de volgende roep om het andere, het betere, het nieuwe – de roep om vrijheid. Betekent revolutie vooruitgang, als de geschiedenis zich steeds blijft herhalen? In Ändere die Welt!  Krijg je een kijk op een wereld in verandering en de plek van de mens in die maalstroom van opkomst en ondergang, van hoop, verzet, leven en dood.

 

De muziek van de revolutie is door de operageschiedenis heen geweven. Maar ook in andere genres en culturen weerklinken de geluiden van de opstand. Dirigent en componist Leonard Evers construeert met de muzikale brokstukken uit het verleden en nieuwe composities een eigenzinnige klankwereld.

Samen met de jonge, veelbelovende theatermaker Mart van Berckel en zijn team geeft hij vorm aan de geest en ontgoocheling van de revolutie. De jonge talenten uit De Nationale Opera Studio zingen de hoofdrollen in deze productie, die door het hele land zal touren. De voorstelling wordt gemaakt en gepresenteerd in het kader van Collective Works binnen het Opera Forward Festival.

 

MUZIKALE LEIDING EN CONCEPT: LEONARD EVERS | REGIE EN CONCEPT: MART VAN BERCKEL | DECOR: VERA SELHORST | KOSTUUMS: ROSA SCHÜTZENDORF | LICHT: VERA SELHORST | DRAMATURGIE: JASMIJN VAN WIJNEN, LUC JOOSTEN | ZANGERS VAN DE NATIONALE OPERA STUDIE | COPRODUCTIE VAN DE NATIONALE OPERA, DE NEDERLANDSE REISOPERA EN OPERA ZUID.

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig