info
Jeroen Spitzenberger & Jazz Orchestra
Jeroen Spitzenberger & Jazz Orchestra
Memento Mori
vr 09 dec 2022 | 20:15
| Muziek
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 27,50
Jeroen Spitzenberger is in Memento Mori net zo virtuoos als de jazzmuzikanten waarmee hij het podium deelt. Hij blaast tussen het geweld van koper en slagwerk zijn zelfgeschreven teksten leven in. Teksten die gaan over… de dood. Of liever onze sterfelijkheid, een levenslange fascinatie van de acteur.

Doodgaan is voor veel mensen een ongemakkelijk gegeven. Het is onvermijdelijk en definitief. Altijd verdrietig, soms een opluchting. Omgeven door open deuren en tegelijkertijd het grootste mysterie. Het orkest en Jeroen zetten in op een avond waarin hoofd en hart worden beroerd. Een funky memento mori, zo u wilt. Omdat doodgaan je levensplezier niet in de weg hoeft te staan.

 

Jeroen Spitzenberger is, behalve jazzliefhebber, inmiddels een van Nederlands’ veelzijdigste acteurs. Na zijn afstuderen legde hij zich de eerste jaren voornamelijk toe op theater. Tussen 2006 en 2015 was hij een gezichtsbepalende speler in het ensemble van Het Nationale Toneel in Den Haag. Sinds zijn ‘bekering tot freelancer’ volgt hij zijn hart en dat brengt hem op de sets van gewaardeerde films en series als Alles is Liefde, Süskind, Divorce, Oogappels en Stanley H. Begin 2022 was Jeroen Spitzenberger te zien in de rol van Pim Fortuyn, in de met lof overladen miniserie Het Jaar van Fortuyn. In het najaar van 2022 zal hij te zien in een nieuw seizoen van de televisiehit Oogappels, in de kerstfamiliefilm Hotel Sinestra en in de nieuwe thrillerserie Anoniem.

 

Jeroen over de voorstelling:“Een muzikale theatervoorstelling over de dood. Somber? Nope. We vieren het leven, met jazz en funk! Ik speel een eigen tekst over een man die zijn vrouw verliest, vervlochten met composities van dit virtuoze en altijd verrassende jazzorkest. Geen monoloog met muziek, geen concert met tekst. Iets anders, iets nieuws. Melancholisch, liefdevol en met een beetje donkere humor. Voor iedereen die wel eens over de dood heeft nagedacht. Wees welkom en vier mee!”

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig