info
Guy Verlinde
Guy Verlinde
Bluesroute, entree gratis
zo 31 okt 2021 | 14:00
| Muziek
  Het Speelhuis | Theaterzaal
 
Het afgelopen decennium domineerde Guy Verlinde de Belgische blues scene en toerde met zijn band “The Mighty Gators” non-stop door Europa. Hij nam in 11 jaar 12 albums op en speelde in verschillende prestigieuze clubs en op internationale festivals waar hij de affiche deelde met grootheden als: BB King, John Fogerty, Tony Joe White, Santana, John Hiatt, Canned Heat, Jeff Beck ...

In de afgelopen jaren tourde hij in kleine bezetting met de akoestische luistersongs van zijn album "All Is Forgiven" en liet zien dat hij naast de blues ook thuis is in de Americana muziek & het singer-songwriter genre.

Het album 
Standing In The Light of a Brand-new Day is een nieuwe stap in zijn muzikale en tekstuele evolutie. Zijn liefde voor akoestische muziek blijft onveranderd, maar aangezien dit album meer gearrangeerd is, voelde hij de behoefte om extra muzikanten uit te nodigen om deze nummers live te spelen.

The Artisans of Solace zijn een schare topmuzikanten waarmee hij in het verleden veel muzikale kilometers aflegde. De ritmesectie bestaat uit Karl Zosel en Benoit Maddens, die ook bij “The Mighty Gators” the backbone waren. Daarnaast vormen de twee veelzijdige multi-instrumentalisten Tom Eylenbosch en Olivier Vander Bauwede, die meesters zijn in het kleuren met klank, het muzikale sluitstuk van de band.

Het wordt een concert vol verhalen over liefde, verlies, hoop, wederopstanding … maar vooral over de positieve kracht van muziek. Een niet te missen concert met dromerige, akoestische, verhalende luisterliedjes die naar de keel grijpen.

GUY VERLINDE: ZANG & GITAAR | BENOIT MADDENS: DRUMS & PERCUSSIE |KARL ZOSEL: BAS |TOM EYLENBOSCH: PIANO & BANJO | OLIVIER VANDER BAUWEDE: HARMONICA & GITAAR

 

VIDEOCLIPS:
- Caroline Brings: 
https://www.youtube.com/watch?v=aUas1QlNrw0
- Keppe ‘K Zien Ier Voe Joen: 
https://www.youtube.com/watch?v=Vso42L2OktY 
- The unsung: 
https://www.youtube.com/watch?v=Uc7XsGzVCWA
- The Way You Are: 
https://www.youtube.com/watch?v=2-ZH3jaZ3_Q

 

Guy Verlinde is onderdeel van de Bluesroute. Entree is gratis.

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig
Kinder Theater Festival

Kindertheaterfestival