info
Simone Kleinsma
Simone Kleinsma
VERDER
do 17 mrt 2022 | 20:15
| Muziektheater
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 33,50
Simone Kleinsma is vanaf het najaar 2021 terug in de theaters met haar nieuwe theatervoorstelling VERDER. Ze vertelt hierin haar persoonlijke verhaal over de afgelopen jaren, waarin ze heeft moeten ontdekken hoe het is om alleen verder te gaan. Om een nieuw begin te maken zul je eerst moeten opruimen, je moet durven weggooien, zodat je iets kan overhouden wat het begin kan zijn van iets nieuws.

Simone neemt je mee in haar verhaal waarbij uiteraard muziek een grote rol speelt. Met zowel bestaand als speciaal voor haar nieuw geschreven repertoire.

Na eerdere succesvolle shows als Songs From The Heart, Simone's Songbook en Simone! ontwikkelt zij haar nieuwe theatervoorstelling VERDER samen met Ruut Weissman (o.a. Hij Geloof In Mij) die de regie op zich neemt en schrijver Frank Houtappels (o.a. Gooische vrouwen, Het Schaep met de 5 Pooten).

 

 

 
 
Trouw
Kleinsma wilde de voorstelling niet te particulier maken. Dat is gelukt, nergens wordt het ongemakkelijk of té privé. Kleinsma is een grote vakvrouw. Iedere noot in de vaak niet makkelijke composities is raak en niets is aan het toeval overgelaten.
NRC Handelsblad
Tekstschrijver Frank Houtappels heeft een rode draad gevonden in Kleinsma’s pogingen om het huis op te ruimen na het overlijden van haar man. Hij was een verzamelaar, maar wat moet zij met die koelkastmagneetjes, Dinky Toys of een verzameling fotocamera’s? De spullen geven aanleiding voor een bespiegeling of liedje, en smeden de voorstelling tot één geheel. Regisseur Ruut Weissman laat Kleinsma sober beginnen, maar geleidelijk komt er ook ruimte voor komedie. Zo spat de vrolijkheid van de bühne als ze wat meespeelt met percussioniste Maria Martinez Payà.
Algemeen Dagblad
Heel krachtig: Kleinsma neemt haar gehoor mee in haar verwerkingsproces door het benoemen van alledaagse, heel herkenbare momenten. Daardoor is de voorstelling meteen toegankelijk voor alles en iedereen. Ook voor wie nog in de gelukkige omstandigheid is geen geliefde te hebben verloren. Verder is zo’n voorstelling waarbij je bij het verlaten van de zaal je partner nog even een veelbetekenend kneepje in de arm geeft: blij dat je er nog bent.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig
Kinder Theater Festival

Kindertheaterfestival