info
Oorlogswinter (10+)
Oorlogswinter (10+)
Theatergroep De Jonge Honden
za 29 jan 2022 | 19:00
| Jeugd
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 10,00
Oorlogswinter van Jan Terlouw is Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog en bestaat in 2022 precies vijftig jaar. Theatergroep De Jonge Honden bewerkte het boek tot een spannende familievoorstelling over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig.

Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

 

ROMAN: JAN TERLOUW | REGIE: JOLMER VERSTEEG | SCRIPT: SEBASTIAAN FLIER EN FLEUR DIKKEN | SPEL: KLEMENS PATIJN, RIK WITTEVEEN, YARI VAN DER LINDEN, JELLE MENSINK, TESSA DE LANGE EN ROBERT BAARDA.

 

 
 
Theaterkrant
Het werkt perfect. Voor je ogen zie je Michiel van Beusekom, gloedvol gespeeld door Yari van der Linden, transformeren van jonge jongen die de oorlog ‘best spannend’ vindt tot de jongvolwassene die zijn naïviteit is verloren. Maar hij kan alleen floreren omdat ook de rest van de cast zo overtuigend speelt.

klik hier om akkoord te geven op het plaatsen van marketing cookies en deze video te bekijken

 
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig