info
Stormkamer • De Ontmoeting
Stormkamer • De Ontmoeting
Ontmoeting met de Verwarring
wo 11 nov 2020 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 12,50
Socioloog en schrijfster Karlijn Roex studeerde aan Oxford University en kreeg het etiket ‘verward persoon’ door instanties opgeplakt. Door welk beeld laat jij je leiden bij een ontmoeting? Wat zie jij: de intellectueel of de idioot? In deze stormkamer pellen we vooroordelen laagje voor laagje af, proberen we de mediastorm rondom psychiatrie te vangen en ontwarren we het web van sociale codes.

#bijzonder     #actueel     #interactief     #ontwrichtend

 

In De Ontmoeting met de Verwarring maak je kennis met iemand met het label ‘verward persoon’. Binnen de vier muren van de stormkamer stap je in een live-vertelling die de grenzen tussen podium en tribune vervaagt en de drempel tussen publiek en spreker verlaagt. Welke vooroordelen heb jij over iemand met afwijkend gedrag? En wat zegt jouw oordeel over deze persoon over hoe je zelf in het leven staat?

 

Over Karlijn Roex

Karlijn Roex (1989) is onderzoeker, schrijver en activist. Het afgelopen jaar maakte ze vooral naamsbekendheid als spreker en publicist binnen het ‘verwarde personen’ debat. Daarin worden mensen met afwijkend gedrag vaak weggezet als gevaarlijk. Karlijn draait het perspectief om: zijn het niet juist de verwarde personen die zich steeds onveiliger voelen, door stigmatiserende krantenkoppen en de dwingende verwachting normaal te doen? In 2019 publiceerde ze haar boek In verwarde staat, waarin ze persoonlijke ervaringen combineert met een sociologische analyse van de maatschappij.

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig