info
Beer Theaterproducties
Beer Theaterproducties
De Reiziger
do 10 mrt 2022 | 20:15
| Toneel
  Het Speelhuis | Theaterzaal
Normaal
EUR 21,50
80 jaar na het uitbreken van WOII is de wurgende angst weer even voelbaar in dit aangrijpende stuk. De Joodse zakenman Otto Silbermann, gespeeld door René Groothof weet te ontsnappen aan de nazi’s. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan, maar is eigenlijk alles kwijt. Tijdens zijn vlucht ontmoet hij een bonte stoet mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld. Wat is zijn leven nog waard?

#aangrijpendtheater   #actueel   #OttoSilbermann   #grijptnaarjestrot

 

Door de antisemitische acties van de nazi’s komt het leven van de welgestelde Joodse zakenman Otto Silbermann in 1938 op losse schroeven te staan. Hij raakt in korte tijd alles kwijt: zijn huis, zijn klanten en het contact met zijn niet-Joodse vrouw, familie en vrienden. Met een koffer vol geld komt hij op straat te staan, maar hij kan geen kant op. Silbermann, gespeeld door René Groothof, probeert onzichtbaar te blijven en neemt trein na trein om zo aan zijn belagers te ontsnappen. Hij ontmoet een bonte stoet mensen, allen gespeeld door Leny Breederveld. Wat is er over van de eens zo succesvolle Silbermann, nu alles hem is afgenomen en hij als een opgejaagd dier moet vluchten? De wurgende angst, paniekerige overwegingen en uitzichtloze situatie van Silbermann grijpen je bij de strot.

 

‘De Reiziger’, naar de roman van Ulrich Alexander Boschwitz, maakt op een aangrijpende manier voelbaar hoe het vijanddenken onder ‘gewone mensen’ groeit en woekert. De angstaanjagende werkelijkheid van het leven in die tijd wordt 75 jaar na het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog op indrukwekkende wijze weerspiegeld door BEER muziektheater.

 

SCRIPT: HELMERT WOUDENBERG, NAAR DE ROMAN VAN ULRICH ALEXANDER BOSCHWITZ | SPEL: RENÉ GROOTHOF EN LENY BREEDERVELD

 

Korting met je scholieren- of studentenpas

Op de dag van de voorstelling, vanaf één uur voor aanvang, kun je als student of scholier een kaartje kopen voor de verleidelijke prijs van € 12,50. Per persoon wordt deze korting op maximaal 1 kaart toegepast. Toon je scholieren- of studentenkaart aan de balie en pak je voordeel!

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig