info
Literair Cafe
Literair Cafe
Marieke Lucas Rijneveld en Nina Polak
di 28 jan 2020 | 20:00
| College
  Theater Speelhuis | Theaterzaal
 
Twee jonge schrijfsters te gast bij Literair Café Helmond

Maar liefst twee jonge schrijfsters bevolken het Speelhuis-podium op de vierde avond van het Literair Café Helmond: Marieke Lucas Rijneveld en Nina Polak. Ze worden geïnterviewd door journalist, kunstcriticus en columnist Theo Hakkert.

Van Marieke Lucas Rijneveld verscheen in 2015 de dichtbundel Kalfsvlies, waarmee ze een jaar later de C. Buddingh'-prijs 2016 voor het beste poëziedebuut van het jaar kreeg. In 2018 verscheen de roman De avond is ongemak, die in de loop van het jaar een bestseller werd. Momenteel werkt ze aan een nieuwe roman, die de titel Storm Wolters moet krijgen en die in september 2020 uitkomt.

Nina Polak debuteerde als romanschrijver  in 2014 met We zullen niet te pletter slaan. Driemaal werd de debuutroman genomineerd voor een prijs: voor de Anton Wachterprijs 2014, de ANV Debutantenprijs 2015 en de Opzij Literatuurprijs 2015. Polak won de BNG Bank Literatuurprijs 2018 voor haar roman Gebrek is een groot woord.

 

De literaire avond wordt muzikaal opgeluisterd door het duo John van der Sanden en Otine van Erp. Het duo zingt gedichten, op muziek gezet door Otine.

De avond begint om 20.00 uur. Een toegangskaartje kost 10 euro; scholieren betalen 5 euro.

 

 
 
Er zijn op dit moment geen recensies bekend
 
Seizoen 2019/2020

we gaan weer spelen!

mijn verlanglijst
Er zijn geen items aanwezig